12 грудня заступник голови обласної Ради та депутати зустрілись з заступником начальника управління – начальником відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Олександром Гаркавюком. Під час відкритої зустрічі він доповів про результати роботи патрульних області за 11 місяців 2019 року.

– З початку року патрульні відпрацювали понад 44000 завдань, за цей час складено понад 70 тисяч протоколів. Найбільше занепокоєння викликає той факт кількість складених адміністративних протоків щодо керування транспортними засобами у стані алкогольної або наркотичного сп’яніння, – зазначив Олександр Гаркавенко. – За 11 місяці затримали 2744 таких водія, з них 1138 перебували під дією наркотиків, 952 – під дією алкоголю.

Присутні депутати запропонували на найближчу сесію, яка відбудеться 17 грудня, роздати усім депутатам дані з цією статистикою аби вжити заходів щодо недопустимості розповсюдження наркотичних препаратів.

Додамо, що за 11 місяців патрульними розкрито 698 злочинів, з них 269 – це наркозлочини.

Валентина Лісова