Інцидент стався у райцентрі Крижопіль. Того пізнього вечора 49-річна місцева жителька поверталась додому з роботи. Та раптом біля залізничних колій ззаду на жінку накинувся невідомий.

Він був одягнений в темну куртку з капюшоном й відразу став бити свою жертву. А після того її зґвалтував… Важко уявити, чим саме могла закінчитись ця пригода, якби не небайдужі. Бо саме в той момент залізницею рухався локомотив, й машиніст допоміг жінці вистрибнути та врятуватись від озвірілого злочинця, який відразу втік з місця події. Про це нам розповіли місцеві жителі. Налякана жінка після пережитого написала заяву до поліції, експертиза підтвердила факт насильства, й було відкрито кримінальне провадження.

– Наразі встановлюють усіх можливих очевидців та свідків нападу, — кажуть у відділі комунікації поліції Він­ницької області. — Проводиться комплекс оперативних та пошукових заходів для встановлення та затримання підозрюваного. Його прикмети: середньої статури, віком 30-35 років, зростом близько 175 см. Розслідування злочину перебуває на контролі керівництва поліції Вінницької області. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Прохання до людей, які мають будь-яку інформацію, що допоможе слідству, телефонувати за номером 102. Конфіденційність гарантована.

Тим часом Крижопіль охопила паніка, жінки вже бояться ходити без супроводу темними вулицями, постійно забирають дітей зі школи. Громада досі не оговталась від шокуючого вбивства, яке сталось на День незалежності у селі Голубечому, що за кілька кілометрів від райцентру. Там знайшли зарізаною маму двох дітей – 32-річну Олену Брагарник, яка працювала у кафе. Втім, не взяли особистих речей та коштовностей… Перед тим бу­ли смерті двох інших чоловіків, одну з яких розкрили. Відомо, що правоохоронці перевірили вже всіх жителів селища та району, звернули увагу на психічно хворих, взяли ДНК. Проте поки що результату нема. Тож місцеві мешканці продовжують говорити про маніяка… та зеків, які вбивають людей після програшу у карти чи інший тюремний борг…Вони впевнені, що злочинці заїжджі, тим паче виїхати з Крижополя, де цілодобово курсують поїзди, не так і важко.

Віталіна Володимирова