Стрижавський фермер Анатолій Корнійчук викликав поліцію під час сесії селищної ради 27 листопада.

Чоловік впевнений — у нього рейдерським шляхом відбирають землю та належне господарство. Ми вже розповідали про боротьбу підприємця за справедливість.

– Це крок відчаю… Іншого вибору не маю. Та й мені вже не лишають. 18 років я намагаюсь довести своє право власності на землю колишнього кінно-спортивного комплексу «Ягідка». Втім, марно… Бо у суді я вже доводив справедливість, але селищна рада за допомогою своїх «лобістів» вперто ігнорує мої законні права. Натомість, під час сесій 30 серпня, 4 жовтня, 6 листопада та на останній крадькома протягували рішення «відкусювати» шматки моєї землі. По гектару, два і далі. Мовляв, її передають у оренду атовцям та іншим мешканцям. Спершу голова та секретар селищної ради запевняли мене, що жодних незаконних дій не чинитимуть. Та й депутати теж відмовились голосувати, — розповів Анатолій Корнійчук. — Але на них натиснули, дали команду! І суцільний «одобрямс» — земля легко пішла по руках!

На сесію 27 листопада теж винесли декілька питань про оренду земельних ділянок. Але не вказали, де розташована ця земля. Без мого дозволу хочуть усю мою землю до останнього клаптика роздати? Але я не дам цього зробити та відстоюватиму справедливість. А усі ті посадовці та депутати, що протягують незаконні рішення, нестимуть за це кримінальну відповідальність!

Анатолій Корнійчук під час сесії намагався поставити ці запитання голові та депутатам. Втім, ті відреагували досить бурхливо та вимагали не заважати проводити засідання… Тож чоловік, вийшовши з сесійної зали, зателефонував до поліції. За словами Анатолія Корнійчука, поліція прибула на місце та склала протокол. Чоловік чекає на результати.

– Перевірка за даним зверненням ще триває. Поки що кримінальне провадження не відкрите. Поліція з’ясовує, чи є у заявника документи, що підтверджують його право власності чи користування на цю землю, — пояснили у пресслужбі поліції.

Справою зацікавились громадські активісти. В свою чергу, голова Стрижавської селищної ради Таїсія Короленко спростовує причетність до незаконних дій:

– Ми в жодному разі не роздаємо землю та майно, що перебуває у оренді даного громадянина. Ніхто спеціально не хоче його обікрасти. На усіх наших сесіях, зокрема й останній, ніхто й слова за нього не сказав! Нині усі земельні ділянки, що вільні та не використовуються, перебувають у комунальній власності селищної ради. У нашій громаді — близько 12 тисяч населення. Є у нас атовці, пільговики. Вони досить часто звертаються із проханням надати їм у користування певні земельні ділянки. Тоді їхнє прохання розглядає профільна наша комісія, а селищна рада ухвалює рішення — або надати землю, або відмовити. Це звичайний порядок кожної нашої сесії.

Анатолій Корнійчук впевнений, що це просто «відмовка»… Тож боротьба фермера ще триває. Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.