Ця квартирна історія тягнеться роками, але від Міноборони просто забило на нас і на свою власність! Як можна служити Україні, коли в Україні дозволяється через районного так званого «реєстратора» просто відібрати в тебе квартиру? І виселити твою родину на вулицю!, – розповів ветеран МО, Олександр Берлявський із своїми сусідами про скандальний будинок на вулиці Вишневій, №5а. – Я від імені нашої ініціативної групи вже звернувся до президента Зеленського, Міноборони і військової прокуратури. Бо в 2012-му році на підставі ордера від Вороновицької селищної ради я, як військовий пенсіонер отримав службову квартиру у Вороновиці. Тоді було рішення відповідної житлової комісії та всі документи в порядку. Так само сюди вселились решта військових, які нині також служать чи вже пройшли АТО. Але тепер мене із родиною та ще кілька родин, в тому числі й кілька родин фронтовиків хочуть виселити із цього житла! – Чому? Як?

– Це справжня детективна історія… Бо історія цього будинку не дуже проста і свого часу його будував житловий кооператив «Мрія Вороновиці»… Він не зміг завершити будівництво, коробка стояла майже 10 років без руху і згодом її продали, як довгобуд приватному підприємству «ЮТА». Пізніше в 2006-му МО за свої кошти – більше 4 мільйонів гривень по тих цінах добудувало це житло і військові отримали тут службові квартири згідно ордерів. Тоді по курсу це було десь 800 тисяч доларів державних коштів.

Втім, один із 3-х під’їздів будинку вже «захоплений» членами колишнього ЖБК – кооперативу, який ще в 1992-му почав зводити цей будинок… Тоді військові розблокували 2 із 3 під’їздів і вселило військових людей в службові квартири… Водночас члени колишнього кооперативу вважають себе обманутими під час будівництва і виплат. Тому було багато судів, підробок документів та багаторічна тяжба за метри і гроші… Нині взялись за нас по одній хитромудрій схемі під керівництвом пані Воронюк, та реєстратора Сергія Фаренюка аж із Чечельника… По одній квартирі реєстратор переписує на нових мешканців. Кажуть, «смішна» ціна наших проблемних квартир – по 8 тисяч доларів за «хату!» І беруть! Також у кримінальному провадженні Нацполіції фігурують колишній заступник і голова селищної ради Цьомик Р.В і В.Б.Стецький, на яких слідчі запросили повні анкетні дані.

Ми розуміємо, що це Міноборони свого часу належним чином не оформило до кінця всі документи на квартири… І тепер само із штабом Повітряних Сил розводить руками.

А тим часом нам погрожують виселенням на вулицю і палять вночі авто нашого сусіда прямо під будинком. На допомогу вже прийшли волонтери і решта АТОвців із Вінниці та району, які готові тут цілодобово чергувати… І протидіяти рейдерам! Бо якщо МО, прокуратура і суди не розберуться з нашою проблемою, то можливий самосуд на місці! І до президента Зеленського вже збирається делегація із Вишневої 5,а у Вороновці… Бо нас приперли до стінки, як під час війни!

Більше читайте в газеті 33-й канал № 52 від 18 грудня 2019 року.