Серед передбачуваних одержувачів земель – держпідприємства, фірми з орбіт екс-нардепів, “Слуг народу”. Проекти вже сьогодні викликають суперечки. Крім того, далеко не всі депутати ознайомилися з тим, за що вже найближчим часом повинні будуть голосувати. Як стало відомо , є кілька проектів рішень, що стосуються виділення мисливських угідь. Йдеться як про надання їх тим чи іншим організаціям в користування, так і про закріплення угідь за ними.

Ще за шістьма організаціями і підприємствами угіддя закріплюються. Серед них нас зацікавило товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) “Дружба” (рішення від 27 листопада 2019 роки). Угіддя в державному мисливському резерві ДП “Поліське лісове господарство” на території Красятицького (1411 га) і Зеленополянского (1 613 га) лісництв загальною площею 3 024 га..

ТОВ “Дружба” створено в 2013 році, керівник і бенефіціар – Світлана Лісова (Світлана Лісова), другий вигодонабувач – уродженець Вінницької області, співробітник поліції Вінницькій області Віталій Бондарук, раніше на його місці значилася Таїса Науменко; діяльність також присвячена полюванні і вилову тварин. У 2017 році Броварська місцева прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати договір між підприємством і КОС про надання мисливських угідь загальною площею 19 796 га недійсним і домоглася свого.

Додамо, що навколо питання виділення угідь на Київщині завжди ламалися мечі та списи.

Так, в 2016 році в центрі скандалу опинилися угіддя в Києво-Святошинському районі, віддані в 2011 році в Київською обласною радою ТОВ “Укрмістобудпроект”, записаної на помічників нардепа-регіонала і сина екс-генпрокурора Артема Пшонку.

Валентина Лісова