Восьмикласниця Діана Бондарець із Козятина — справжня гордість міста та району. Дів­чинка виступає на сцені з чотирьох років та навчається у музичній шко­­лі. Вона вві­йшла у збірку «Май­бутнє Він­ниччини — талановиті діти», здобула перемогу у всеукраїнському фестивалі творчості «Крок до мрії» у номінації «народний вокал». Має нагороди й в міжнародних конкурсах та стипендію від мерії. А нещодавно нашу землячку по­мітив переселенець з Луганщини Андрій Турко, який нині проживає у Вінниці й у своїй автівці зробив караоке для охочих. Чоловік запропонував відзняти з Діаною мотиваційне відео, й вона залюбки погодилась. Для виконання дитина вибрала дорослу пісню українського гурту Vivienne Mort «Лети». Відео Андрій опублікував на своєму каналі в Ютуб «CRAZYTAHO KA­RAOKЕ». Буквально за лічені дні ролик набрав 3000 голосів, і щодня кількість переглядів зростає. Дівчинка розповіла нам про свій шлях до успіху.

– Захоплення музикою розпочалося ще з садочку: часто я співала там, моя мама почула, що у мене гарний музичний слух, вокальні здібності, тому відвела на заняття музикою до вчительки Тетяни Коломієць в Будинок культури. Там я пройшла прослуховування і почала вчити пісні. В 4 роки я вперше виступила на сцені. Згодом розпочала навчання в Козятинській дитячій музичній школі. Я граю на піаніно та ходжу на вокал до Тетяни Костюк. Напевно, талант передався мені від моєї родини. Моя мама Оксана теж гарно співає – зі своєю сестрою у два голоси виконували українські народні пісні. У дідуся була своя група.

– Як родина ставиться до ваших занять музикою?

– Всі дуже задоволені. Батьки гордяться мною. Тато працює за кордоном, але старається не пропускати мої виступи. Я завжди стараюся порадувати його новими піснями і дослухаюся до його думки, як незалежного глядача. Він завжди підтримує і морально, і фінансово. А мама Оксана завжди поруч зі мною: моя підтримка, натхнення та помічниця. Бабусі та дідусі люблять мій спів. Виконую пісні лише на сцені, не співаю на святах, застіллях, бо важко співати там, де сцена мала і люди дуже близько.

– Коли для себе вирішили, що присвятите життя вокалу?

– Я з дитинства цілеспрямовано вирішила займатися вокалом. Це мені подобається.

– Творчістю кого з шоу–бізнесових зірок захоплюєшся, можливо, з когось береш приклад?

– Мені подобається корейська група BTS. Це сучасний бойс–бенд. З українських виконавців люблю Іларію та Vivienne Mort. У Іларії подобається декілька пісень, це сучасний, народний вокал.

– Як підбираєте пісні у репертуар?

– Буває, що сиджу і сама шукаю пісні на YouTube. Також допомагає мама. На багатьох конкурсах можна для себе підгледіти гарну пісню. Одну із пісень, “Соколонько” почула саме на конкурсі. Обираю в репертуар лише те, що подобається.

– Вокал – це постійна праця. Як розвиваєш свій талант?

– Займаюся з викладачем і сама. Вдається поєднувати з навчанням у школі, але кожен мій день розписаний. Вдома маю апаратуру для занять. За кожною піснею, виступом стоїть важка праця, кожен момент потрібно відточити, щоб людям подобалось. Зараз не ті часи, коли достатньо просто гарно заспівати, варто мати образ, передати емоції. Зараз, щоб здобути призове місце на конкурсі, потрібно відповідати високим потребам журі та глядача. В Україні багато талановитих дітей, велика конкуренція. Найголовніше, що моя творчість подобається людям.

– Розкажіть про участь в конкурсах, фестивалях?

– Мій перший конкурс називався “Єднаємо серця” у Вінниці, там я посіла друге місце. Нещодавно виграла перше місце у конкурсі “Ритми України”. Зараз готуюся до конкурсу “Подільська весна”. Репертуар є, маю з чим їхати. Їжджу, щоб отримати досвід, відчути дух змагань, познайомитися та поспілкуватися з учасниками. З задоволенням виступаю на заходах, що проходять в Козятині, скажімо, конкурс “Міс Козятин”. У подальших творчих планах не зупинятися на досягнутому, можливо, в майбутньому вступити на творчу спеціальність.

– Де зберігаєте свої нагороди, дипломи, які отримали за участь в конкурсах та фестивалях?

– Маю піаніно, там є спеціальний куточок. Це більше 15 дипломів, медалей, кубків. Рідні жартують, що скоро непотрібно буде клеїти шпалери, бо вся стіна буде заставлена нагородами.

– Ваш виступ на YouTube в Crazyтaxo–караоке зібрав більше 3 тисяч переглядів, було багато схвальних відгуків. Як потрапили у співоче караоке–таксі?

– Був звичайний шкільний день. Андрій Турко, який організував своє караоке–таксі шукав учасників і приїхав до моєї школи. Так я стала учасницею цього проекту, де я виконала пісню Vivienne Mort. Проект нині триває, чекаємо на продовження.

– Чи плануєте підкорювати телевізійні вокальні проекти?

Не будемо забігати наперед, життя покаже.

Віталіна Володимирова