Виявляється, для створення хоспісу. Між стрічок промайнуло — приватного. Але Андрій Вигонюк наголосив — там про це ні слова. Але є корупційна складова. І чому приватного? Адже там лікуватимуть за гроші і не всіх? Яке до цього матиме відношення родина Ткачуків, її представники — куми головного лікаря Шамрая, котрі, за припущеннями, мають частку в приватному центрі його родини, що працює при онкодиспансері, наголосила Людмила Станіславенко в розмові на підвищених тонах із Людмилою Щербаківською.

Як потім повідомила голова фракції «Батьківщина» Людмила Щербаківська, до неї в залі під час сесії підійшла депутат від БПП Людмила Станіславенко і пригрозила:

— Якщо депутати фракції проголосують проти, то вона все одно побудує той заклад, але ні депутати, ні родичі їхні в ньому лікуватись не будуть!

Як це виглядало – на відео:

Родини Вінницьких депутатів шантажує болісною смертю перефарбована комуністка!

Родини Вінницьких депутатів шантажує болісною смертю перефарбована комуністка!Під час чергової сесії Вінницької обласної Ради екс-комуністка Станіславенко Людмила погрожувала індивідуально та публічно депутатам, які відмовляться передавати 30 соток землі обласного онкодиспансеру під будівництво приватного медичного центру! Такі дії скоєно за змовою з головним лікарем онкодиспансеру Шамраєм Володимиром, фактично головний лікар за підтримки кумів-депутатів намагається побудувати приватний медичний центр на території комунального медичного підприємства-заводить собі конкурента.Ця команда робить все для того, аби перевести охорону здоров'я на платну форму! Сам Шамрай назвав себе на сесії…підприємцем та за сумісництвом головним лікарем!

Posted by Всеукраїнська Люстрація. Вінниччина on Tuesday, December 17, 2019

– У нашій області потрібно створити хоспіс на 160 ліжок. Ми розуміємо, що грошей у бюджетні мало, а на створення такого центру потрібно щонайменше 40-50 мільйонів гривень. Тому моя пропозиція — створити цей проект у рамках державно-приватного партнерства. Землю ніхто приватизувати не збирається. Але онкологічні хворі матимуть місце, де вони отримають кваліфіковану допомогу, — переконував головний лікар В. Шамрай.

Але йому вже мало вірили.

– Наша комісія, дослідивши питання, зробила висновок, що воно має певні корупційні ризики, — зауважив Андрій Вигонюк, голова комісії з питань дотримання законності. — Мережа хоспісно-паліативної допомоги має створюватися державою, а не приватними структурами. У проекті рішення ніде не згадано, що це має бути хоспіс. Ініціювали це все фізична особа підприємець і приватний медичний центр. Потім головний лікар звертається з пропозицією виділити земельну ділянку 30 соток у медичному містечку. Зараз медичні заклади обростають приватними медцентрами і людей відправляють туди консультуватися, купувати ліки, а потім і лікуватися. Такий своєрідний бізнес. До мене звернулися колеги-депутати і заявили, що їм справді погрожує Людмила Станіславенко, що у разі не голосування за це питання вони не матимуть змоги отримати медичну допомогу у центрі. Краще вивчіть електронні декларації людей, котрі ініціюють ці питання. Там прибутки від фармацевтичних компаній, коштовності, годинники, вартістю в людські життя».

– Зрештою питання землі мають бути максимально прозорими і виділятися за конкурсом. Питання створення хоспісу має бути державною справою, а не віддавати все у приватні руки. Наша фракція проти цього питання. Потрібно, як у Черкасах, побудувати державний хоспіс, де буде безкоштовна допомога усім, а не обраним, — заявила голова фракції «Батьківщина» Людмила Щербаківська.

– У нас немає такого відділення, і це питання може торкнутися кожного. Тому потрібно на те зважити. Я до цього докладу максимум зусиль, щоб таке відділення на Вінниччині було. Тут заполітизованість недоречна, — сказала Людмила Станіславенко.

Втім, обурені погрозами своєї колеги депутати зняли з розгляду питання відчуження земельної ділянки від онкоцентру, який таки є комунальною власністю Вінницької облради. І запропонували добудувати в онкоцентрі таке відділення та пообіцяли головному лікареві сприяти цьому.