Вінницький поліцейський Сергій Кавун врятував своїх сусідів по будинку від пожежі. Надзвичайна подія сталась у обласному центрі, по вулиці Пирогова.

– Я щойно приїхав додому з села в неділю, в обідню пору. Дивлюсь – з мого під’їзду валить дим. Піднявся сходами на третій поверх, а там вогонь палахкотить… Спалахнула електропроводка у шахті біля електрощитка. У під’їзді тиша, людей немає. Я відразу ж зателефонував на «101» та побіг по сусідах – сповістити про пожежу, аби ті якнайшвидше вийшли на вулицю, — розповів нашому журналісту старший інспектор-черговий патрульної поліції Він­ницького районного відділення майор Сергій Кавун.

Сергій Кавун

— Людей було небагато – хтось був у селі, хтось — у гостях, хтось від­почивав. Але десь з десяток моїх су­сідів повиходили з квартир. Один чоловік взагалі на дивані дивився телевізор й гадки не мав про біду… На щастя, рятувальники приїхали за п’ять хвилин. Знеструмили будинок та загасили пожежу. Ніхто не постраждав. До речі, у мене за 23 роки служби це перший подібний випадок…

Сергій Кавун спершу майже нікому не розповідав про цей інцидент. Втім, небайдужі вінничани таки вирішили розповісти про правоохоронця. До речі, Сергій Кавун виїхав на Схід України, де у складі зведеного загону вінницьких поліцейських берегтиме наш спокій.