Наталія Шевченко із села Саша Теплицького району стала переможницею телепрограми The Great Canadian Baking Show. Серед 10-ти канадських учасників наша господиня підкорила журі найбільше ме­дівником! Дивовижно, але цей торт у Канаді майже не печуть — тож це стало екзотикою для суддів.

– Випічка була дуже важливою частиною у нашій родині. Я змалку навчилася готувати за традиційними українськими рецептами. З татом, який досі чудово готує, освоювала нові страви. Навчилась робити складні торти, спеціалізуюсь на хлібі та люблю працювати з тістом. Свій стиль випічки вважаю як вишуканий східноєвропейський, — каже Наталія. — Зі своїм канадським чоловіком познайомилась завдяки Інтернету, півроку листувались, і тоді він прилетів до України. Майклу тут дуже сподобалось, й він себе жартома називає Михайлом. Вже три роки, як ми одружились та живемо у канадському Едмонтоні.

Перший рік я чекала на робочу візу, але ж сидіти просто так не хотіла, тому повернулась до улюбленої справи — випікання. Якось коханий взяв на роботу мій торт та пригостив колег, вони були в захваті. Навіть коли я влаштувалась секретарем у компанію, продовжувала готувати та брати замовлення на солоденьке.

Участь у канадському кулінарному шоу вважаю здійсненням своєї мрії. Для змагань із сотень охочих обрали 10 кулінарів-аматорів. У підсумку залишались три учасники, які змагались за перемогу в телеконкурсі. У фіналі я приготувала медівник і стала першою. Канадці дуже люблять цей торт, а я вважаю, що кожна українська господиня знає, як його готувати, мене особисто навчила мама. Дуже багато є рецептів медівника в мережі, але кожна зробить це по-особливому. Треба готувати з любов’ю — ось це головний секрет.

Слід відзначити, що за 8000 кілометрів від рідного дому Наталія постійно готує родині вареники, борщ та голубці. І не забуває дякувати родині з Вінниччини за знання, любов та підтримку.

Віталіна Володимирова