На святі стало відомо, що цьогоріч вінницька новорічна красуня увійшла в Книгу рекордів України як найвища конструкція, що обертається навколо своєї осі. Ця новина надзвичайно потішила вінничан, які цього вечора прийшли на свято.

Про те, що завдяки вінницькій ялинці у місті встановлено новий національний рекорд, повідомив представник Книги рекордів України Ігор Підчібій. Він зазначив, що за 17 років роботи в національному проекті “Книга рекордів України” він бачив багато ялинок, але вінницька його вразила найбільше, і вона має ряд якостей, які роблять її унікальною.

“Виконуючи свої обов’язки, я хотів би привітати вінничан і повідомити, що саме сьогодні потрапило до Книги рекордів України. Отже, цей рекорд уже зафіксовано в категорії 1. З нагоди підготовки до новорічних і різдвяних свят у Вінниці в Центральному міському парку було зафіксовано новий рекорд, а саме: відкриття найвищої металоконструкції у формі новорічної ялинки з обертовим механізмом, яка не має аналогів в Україні. Ми зафіксували наступні результати: складна металоконструкція, яка обертається навколо своєї осі, висота цієї ялинки складає 29 метрів, довжина нижнього діаметру – понад 16 метрів і вага, тільки уявіть собі, понад 75 тонн. Вітаю вас з рекордом!” – сказав Ігор Підчібій.

Відкривали свято біля цьогорічної національної рекордсменки голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський та Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Вітаючи вінничан зі святом, Владислав Скальський сказав: “У кожного з нас є мрії. Діти мріють про подарунки, але дехто з них мріє колись отримати родину. Хтось з дорослих зараз на сході боронить нашу країну і не зустріне Новий рік в колі своєї родини. Вони мріють про мир, хочуть повернутися до своїх родин. Моя мрія про те, щоб кожен з нас був святим Миколаєм для когось іншого, щоб міг подарувати частинку себе іншій людині. Насправді, багатий не той, хто багато заробив, а той, хто багато роздав. Бажаю усім бути щирими, завжди вміти ділитись і таким чином дарувати багатство душі”.

Привітав вінничан із Днем св. Миколая та з початком новорічних свят і Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Він сказав, що 2019 рік був непростим, але разом із тим – дуже цікавим. “Відбулось багато змін, але незмінним є те, що Вінниця 5-ий рік поспіль очолює рейтинг і вважається найкомфортнішим містом для життя в Україні. І це заслуга кожного з вас, бо ми є одна велика родина вінничан, ми любимо своє місто, розвиваємо свою Вінницю, свій великий спільний дім. Тому п’ятий рік поспіль ми є лідерами в Україні”, – сказав Сергій Моргунов.

Також 19 грудня у Вінниці на майдані Незалежності запрацювала Новорічна Резиденція. Там маленьких вінничан прийматиме Святий Миколай і Санта.

Святкове дійство розпочалося біля символу міста – Вежі. Тут майже сотня дітей з батьками очікували Святого Миколая. До публіки він «спустився з небес» – на крані.

Далі карнавальна хода рушила до Резиденції, яку облаштували на майдані Незалежності. Казкові герої, ялинки, персонажі з мультфільмів, ангелята пройшлися Європейською площею. Позаду них – музиканти, переодягнені в Санта-Клаусів.

Перехожі із захопленням спостерігали за карнавальною ходою, знімали на телефони та махали «привіт» Святому Миколаю. Біля резиденції також зупинилося два новорічних екскурсійних вагончика.

Святий Миколай відкрив Новорічну резиденцію на Майдані Незалежності. Впродовж місяця діти змoжуть відвідaти нoвoрічну мaйстерню, будинoчoк смaкoликів, брaти учaсть у квестaх.

З пoнеділкa пo п’ятницю спoчaтку Святий Микoлaй, a пoтім – і Сaнтa-Клaус тa їх пoмічники – приймaтимуть мaленьких відвідувaчів із 17:00 дo 21:00 пo буднях, a у вихідні та святкові дні – з 14:00 дo 20:00.

Вже 29 грудня о 16:00 сюди прибуде Санта Клаус. Також від майдану Незалежності курсуватимуть святкові рейси у новорічному трамваї за маршрутом «Вінниця новорічна».

Вінницька ялинка – у Книзі рекордів України! Наша 29-метрова зелена красуня – найвища в країні новорічна конструкція, що обертається навколо своєї осі. Відсьогодні вона дарує гарний настрій усім вінничанам та гостям міста. Розпочинаємо відзначати новорічно-різдвяні свята! Бажаю добра і позитиву!

Posted by Сергій Моргунов on Thursday, December 19, 2019