Шановні друзі! Як бачите по актуальності тема лікарень де нас лікують і як, дерибану та схем навколо них дуже актуальна. І на жаль зловживання там просто зашкалюють. Існує державна лікарня, а поряд з нею головний лікар чи у спайці із родичами, кумами, високопосадовцями – привласнює землю – будує там власний приватний центр, ставить керівником дружину, тестя, родича чи підставну особу, запускає в заклад власні чи друзів аптеки і починається “успішний бізнес”. Ви із хворобою до лікаря: самі, чи з дитинкою-грудничком чи з батьками – а він вам – ось пройдіть обслідування і вже МРТ – 8-12000 , розгорнутий аналіз – 2000-3000, на ракові клітини – 3500, УЗІ в такі ж тисячі – ти маєш пройти уже в приватному закладі. Далі лікар кладе тебе в палату. А там – покращена – плати, рецепт на тисячі – йди в аптеку схваченого бізнесу. А призначили операцію – всі знають такси – плати. Як думаєте, може лікар звичайний цю таксу брати, щоб не ділитись з керівництвом???? Ми кожен рік ставимо питання про те, щоб обслідування в лікарнях були безкоштовними!!! Але це викликає ефект бомби! Бо ж скільком тоді ділашам від медицини потрібно буде закрити своїх приватних центрів???

Запитайте в медиків, що закінчують медуніверситети скільки їхнім батьками сказали заплатити за місце в багатьох вінницьких лікарнях? Хіба це новина?

Але багато хто це знає крім наших доблесних правоохоронців! Скільки ми боролись проти мафії яка засіла в кабінетах по визначенню інвалідності!!!! І що – з того часу як Вінницька облрада віддала повноваження контролю і призначення на посади головних лікарів – знову люди криком кричать про вимагання за інвалідність хабарів!

Лише одна наша комісія тоді виступила проти! І що – мене стали переслідувати з усіх сторін, Роя, який підтримав це – змусили звільнитись! Зате голову комісії з членами які добровільно віддали відвойовані для народного

контролю повноваження одразу поставили заступником головного лікаря обллікарні, а дружин чи родичів інших

капітулянтів пристроїли на теплі містечка в медицині! ТО ВИХОДИТЬ ЩО МАФІЯ В МЕДИЦИНІ БЕЗСМЕРТНА????

Особливо коли має кумів серед нардепів, родичів у кабміні чи прокуратурі, СБУ?

То чи не час знову громадою за допомогою принципових журналістів розпочати наступ на схеми у наших медзакладах?

Бо одні там мільйонери, інші – із зарплатами – 4000 – 7000.

Цікаво, як керівники, які загребли все під себе в очі таким своїм чесним колегам дивляться? Чи там замість душ уже таблиця множення?

Враховуючи резонанс,, “33 -й” розпочинає серію журналістських розслідувань таких схем які існують біля більшості державних медзакладів області. Розуміємо, що є і чесні та принципові керівники. Тому разом із вами розповімо і про тих і про інших! ЗАПРОШУЄМО ЧИТАЧІВ ГАЗЕТИ ТА САЙТУ “33-го”, ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ ВІННИЧАН ПРИЄДНУВАТИСЬ! БУДЕМО РАДІ СПІВПРАЦІ ІЗ НЕУПЕРЕДЖЕНИМИ ГРОМАДСЬКИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ, НА СПІВПРАЦЮ ВЖЕ ДАЛИ ЗГОДУ ДЕСЯТКИ ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ ТА ДЕПУТАТІВ. РАЗОМ МИ СИЛА!

Побачили зловживання, знаєте про них – пишіть мені на сторінку чи “33-го – новини”. В наступному номері “33-го каналу” ми продовжимо відкриту та чесну дискусію. ЧАС НАСТАВ

З повагою колектив “33-го” та