Символом 2020 року за східним календарем вважається Білий Щур

За китайським календарем покровителем прийдешнього року є Білий Щур. Це тварина, яка по-особливому дбає про власне здоров’я. Астрологи із врахуванням впливу планет та символу нового року склали гороскоп у сфері здоров’я для всіх знаків Зодіаку.

Овен

Астрологи рекомендують Овнам контролювати свою поведінку і частіше думати про наслідки, оскільки у високосному році збільшиться ризик травматизму. Найкритичніші періоди — перший і останній місяці року. У другій половині року можуть загостритися хронічні захворювання, тому слід строго дотримуватися лікарських рекомендацій.

Телець

Сильна завантаженість Тель­ців з початку 2020 року грозить проблемами зі шлунково-кишковим трактом через нерегулярне вживання їжі. Загострення захворювань можуть привести Тельців до лікарні й навіть до операції. 2020 рік обіцяє бути досить стресовим періодом і може навіть викликати невротичні розлади.

Близнюки

Основною проблемою Близнюків стане ослаблений імунітет. У лютому-березні високий ризик підхопити інфекційне захворювання. Щоб уникнути лікування в стаціонарі, астрологи радять більше часу проводити на свіжому повітрі й зміцнювати свій імунітет. Також рекомендується звернути увагу на проблеми опорно-рухового апарату.

Рак

Представники знаку можуть скаржитися на денну сонливість і швидку стомлюваність вже від початку року. Ракам варто перевірити роботу ендокринної системи, а навесні — пройти курс гормональної терапії. Більш спокійною для них буде друга половина року. Найбільше Ракам загрожують проблеми на тлі нервового розладу, стресу і навіть депресії. У наступному році може трапитись подія, яка похитне психічну рівновагу. Астрологи рекомендують звернутися до лі­каря і більше спілкуватися з близькими людьми, оскільки їхня підтримка буде потрібна як ніколи.

Лев

Слабким місцем Левів у 2020 році стануть проблеми з серцем. Якщо вчасно не звернутися до лікаря, то вже восени можна надовго потрапити до лікарні. Левів астрологи закликають відмовитися від шкідливих звичок, зокрема від алкоголю і пристрасті до жирних страв. Крім цього, восени 2020 року є ризик отримати проблеми з печінкою.

Діва

Найбільш уразливими у наступному році у Дів будуть очі та сечостатева система. У осіб старшого віку висока ймовірність підвищення очного тиску і розвиток глаукоми. Дівам радять не напружувати зір даремно і чітко дотримуватись лікарських рекомендацій. Також не зашкодить пройти ультразвукове дослідження сечостатевої системи.

Терези

Представників цього знаку астрологи закликають в жодному разі не займатися самолікуванням. Непрофесійний підхід до лікування може обернутися запущеними хворобами. Терези на початку і в кінці року будуть страждати від хронічних захворювань дихальної системи, дехто з них лікуватиме гайморит. З першого місяця наступного року варто подумати про зміцнення імунітету та уникати простуди.

Скорпіон

Наступний рік для Скорпіонів буде досить здоровим та не принесе їм особливих розчарувань. Головне — не нехтувати гігієною, адже в цьому році у всіх без винятку людей зросте ризик інфекційних захворювань. Також Скорпіонам варто задуматися про контроль власної ваги та запобігання розвитку холестеринемії. Астрологи радять прищеплювати корисні звички вже зараз, щоб не хворіти у майбутньому.

Стрілець

Рік 2020 обіцяє бути досить енерговитратним для Стрільця. Представники знаку витрачатимуть багато енергії, не маючи можливості повноцінно її від­новлювати. У результаті ближче до осені Стрілець відчує себе абсолютно виснаженим і змученим. Астрологи радять їм взяти влітку повну відпустку і добряче відпочити. Надалі Стрільцям рекомендують навчитися контролювати витрату енергії і більше часу приділяти її відновленню.

Козеріг

Навесні 2020 року представникам знаку слід бути гранично акуратними, щоб не потрапити в неприємну ситуацію і не травмувати себе. Астрологи рекомендують перевірити органи зору і опорно-руховий апарат. Виявлені проблеми обов’язково почати усувати відразу, адже в іншому випадку вже у 2021 році вони дадуть про себе знати.

Водолій

Значно зіпсують настрій та здоров’я Водоліїв безладні статеві зв’язки у 2020 році. Представники цього знаку ризикують підхопити неприємне венеричне захворювання. Тому астрологи особливо рекомендують використовувати засоби контрацепції й уникати випадкових статевих зв’язків. Крім того, підвищена конфліктність Водоліїв може перерости у невротичні захворювання. Варто обмежити спілкування з неприємними людьми та приймати на ніч заспокійливий засіб натурального походження.

Риби

Риб від початку року можуть турбувати проблеми з зубами, які принесуть їм чимало неприємностей. Буде не зайвим подумати про запис до стоматолога завчасно. У більшості Риб в середині 2020 року з’являться проблеми зі спиною. Астрологи радять якомога раніше почати робити гімнастику від остеохондрозу, щоб не запустити захворювання хребта. Крім того, можна купити абонемент в басейн і переглянути власне харчування.