Нещодавно у місті Румії (Польща) проходив чемпіонат світу з армреслінгу серед юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів.

Студент Вінницького національного технічного університету виборов перші місця на праву та ліву руки у ваговій категорії 65 кг і був нагороджений золотими медалями. Цим Денис Чорний виконав норматив майстра спорту України.

– Зацікавився армреслінгом я в дев’ятому класі завдяки своєму знайомому. Якось спробував з ним поборотись, і він заявив, що в мене є потенціал. Саме тому вирішив займатись і кілька разів на тиждень з рідних Сутисок їздив на заняття у Вінницю в спортивний клуб «Спартак».

Так сталось, що я двічі виступав на чемпіонатах світу і стільки ж на змаганнях європейського рівня, але до цього не потрапляв у трійку лідерів.

Втім, не засмучувався і продовжував ще більше тренуватись. Зазвичай це три рази на тиждень по дві години на спеціалізованих тренажерах, включаючи силові навантаження. Крім того, постійно боровся із сильнішими спайпартнерами, а це дуже важливо, — розповів Денис Чорний. — За місяць до чемпіонту світу в Румії навіть дотримувався дієти, адже виступав у певні ваговій категорії — обмежив солодощі та жирну їжу. За перемогу змагались близько 40 країн, серед яких США, Австралія, Бразилія, Японія, Китай…

Враження неймовірні, організація на високому рівні. На ліву руку боровся зі шведом й легко його обіграв. А ось найважче мені було боротись на праву руку з поляком за золоту медаль — спочатку я йому програв, але потім зумів відігратись та виграти. Вдячний тренеру за підготовку та батькам, які допомогли мені матеріально з поїздкою до Польщі.

Окрім успіхів у спорті, Денис встигає й успішно навчатись на факультеті інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії, де отримує стипендію. Каже: декан та викладачі його завжди розуміють, відпускають на змагання й дають можливість здати виконані завдання індивідуально. Крім того, разом з товаришем Денис заснував федерацію армреслінгу у Тиврівському районі та залучає молодь. У наступному році у США відбудеться чемпіонат світу, де б наш земляк міг для України здобути медаль, але все впирається у фінанси, яких у Дениса та його родини нема. Сподіваємось, що через нашу газету знайдуться спонсори та здійснять мрію талановитого спортсмена.

Вікторія Снігур