Про позитивний вплив куркуми відомо давно. В Індії цю чудову спецію додають майже до всіх страв, і, можливо, саме тому люди живуть там довго, попри складні умови та бідність.

Найефективніший спосіб використання куркуми — це додавати її в молоко. Цей напій допомагає при застуді, нежитю, знімає головний біль і біль у суглобах. Він врівноважує тиск, допомагає при проблемах з надмірною вагою і травленням. Цей напій також очищає печінку і підвищує імунітет. «Золоте молоко» також може допомогти при поганому стані шкіри.

Вам знадобиться: 1 ч. л пасти з куркуми; 1 ч. л вершкового масла; 1 чашка молока; мед.

Для початку приготуємо пасту. Для цього буде потрібно приблизно 50 г порошку куркуми. Змішайте її з половиною чайної ложки меленого перцю. Залийте половиною склянки охолодженої кип’яченої води, поставте на вогонь і варіть, поки не вийде густа пастоподібна маса. Викладіть її в скляний посуд, прикрийте і поставте в холодильник. Налийте в каструлю молоко, покладіть ложку пасти та варіть близько 15 хвилин. Нарешті додайте вершкове масло і мед, дайте трохи охолонути. Тепер молоко можна пити.