Звісно, якщо у цей день у святого Миколая знайдуться щирі та відповідальні помічники, такі, як Сергій Кармаліта.

Саме на День святого Миколая до 120 вихованців Ситковецького інтернату, що в Немирівському районі, отримали справжнє свято з вітаннями, смаколиками і подарунками кожній дитині.

– Вже більше 20 років я опікуюсь і допомагаю інтернатам та дитячим закладам у Вінниці та області, бо коли бачиш щасливі очі дітей, яких покинули чи обійшли своєю ласкою рідні батьки, то серце щемить… І повірте мені – робити добро не важко, – розповів відомий вінницький громадський діяч та голова Вінницького союзу промисловців та підприємців Сергій Володимирович Кармаліта.

– Сьогодні ми спеціально поїхали із подарунками від святого Миколая подалі від обласного центру – аж у Ситківці, тому що дітки в місцевому інтернаті з самого ранку виглядали свято. Ми чесно їм розповіли, що дорогою, біля Немирова, зустріли справжнього Миколая… І він доручив нам передати кожному із них чарівну торбинку із цукерками, фруктами, диво-олівцями для творчості й навчання та іншими сюрпризами. Різочок у святковому «багажі» в четвер не було, бо в інтернаті виховуються діти-сироти, позбавлені батьківського піклування та діти із малозабезпечених сімей. Також в інклюзивних класах навчаються 48 дітей з інвалідністю… Ось так свято на Миколая і передріздвяне диво прийшло до кожного, хто виглядає свої мрії та зимову казку через вікна навчально-виховного закладу в Ситківцях. А їхнє дружнє «Дякую!» та пісеньку про білу вередливу «Зиму» ми обов’язково передамо святому Миколаю.

– Також хочу додати, що під час цієї зустрічі ми були приємно вражені дружною для дітей атмосферою в спеціальній загальноосвітній школі в Ситківцях та роботою команди педагогів під керівництвом Михайла Дмитровича Гуцаленка, – зазначив Сергій Кармаліта. – Бо у закладі навчається більше 120 дітей із дуже непростими долями. Але для кожного тут знаходиться часточка домашнього тепла і ласки від вихователів. А ще навколо справді по-господарськи доглянуті класи, двір, актова зала із ялинкою і море дитячих малюнків…

Не дивно, що четверо вихованців інтернату з Ситківців нині перебувають на канікулах у Сполучених Штатах Америки у прийомних родинах. А 14 дітей за останній роки із цієї спеціальної школи на Немирівщині прозоро і офіційно всиновили сім’ї із усього світу… Тому на Миколая, Новий рік та Різдво Христове вітання у Ситківці від колишніх вихованців для педагогів та Михайла Дмитровича приходять через Фейсбук та соцмережі із Америки, Європи та всієї України з словами вдячності та повагою! Погодьтесь, що такі слова дорогого варті.

А від себе особисто і команди помічників святого Миколая я подякував за щирі та теплі гостини, дзвінкі пісні та яскраві посмішки. Зі святом вас, вінничани!

Бажаю кожному маленькому та дорослому на свята і щодня – миру в Україні, родинного затишку, достатку, здоров’я та здійснення всіх мрій!

Щиро Ваш – Сергій Володимирович Кармаліта