Західне регіональне управління Держприкордонслужби України пояснило це наближенням свят.

“Напередодні зимових свят спостерігається прогнозоване збільшення транспортного потоку через пункти пропуску на кордоні та ускладнення руху на українсько-польській ділянці. Пункти пропуску з українського боку працюють напружено. Зокрема, з Ппр “Шегині “за добу пропущено 2784 транспортних засоби і 23 387 осіб, з Ппр ” Краковець” прослідувало 3366 одиниць автотранспорту і 16165 пасажирів “, – йдеться в повідомленні.

Найбільша кількість автомобілів і автобусів очікує оформлення перед пунктами пропуску “Краковець” та “Шегині”. Транспортний колапс на кордоні прикордонники пояснили тим, що українці, які працюють і навчаються за кордоном, намагаються встигнути до початку свят повернутися додому. У повідомленні зазначається, що на “Шегині” на в’їзд до України стоїть 350 легкових, 470 вантажних автомобілів та шість автобусів. Ще більша черга на пункті “Краківець”. Там очікують дозволу на в’їзд 700 легковиків, 530 вантажних і 30 автобусів. Попри такі приголомшливі цифри за ніч 22-23 грудня черга суттєво зменшилася, кажуть прикордонники.

Але у соцмережах люди висловлюють своє невдоволення. За словами одного з автомобілістів, він стояв в черзі 15 годин. Чоловік зазначив, що в цей час на пункті пропуску працювали тільки два віконця.