У всьому, що сталося, місцеві рибалки звинувачують орендаря, бо він, мовляв, зловживає своїми правами – забороняє рибалити у межах, встановлених законом, та не оформлює документи на оренду належним чином, розповідає сайт “РІА Козятин”

«Цією рибою можна було нагодувати всіх жителів Вернигородка. Тепер це в кращому випадку добриво. В гіршому — забруднення екології нашого краю», – зазначають місцеві мешканці.

Конфлікт між селянами та підприємцем розпочався з того, що орендарі забороняли рибалкам-любителям на ставку ловити рибу на вудку. Більше того, всі доступні місця, де можна було закинути вудку, орендарі загородили гіллям.

Мешканці зверталися до сільського голови Володимира Гулка за допомогою. Та він не зміг нічим зарадити – гілля на ставку ніхто так і не прибрав, а рибалок-любителів так і не пускали на ставок.

Восени «Шубу» приспустили і почали плановий вилов риби. Через деякий час вдарили морози, водойму скувало кригою і риба, що залишилася, задихнулась

Мертву рибу зберуть і захоронять, а місцеві говорять про те, що якщо б їм дозволили рибалити, то нині дивитися на «купи» риби було б легше.