Бо коли ще в грудні, перед святами, можна було побачити квітучі де­рева посеред Вишеньки? Тому ми спершу із внуками пішли на від­криття ялинки в Центральному парку, а нині гуляємо під сакурами! — розповіла про уні­кальне цвітіння 8 дерев японської вишні у Вінниці мешканка сусіднього будинку Ольга Іванівна. — Коли я почула від сусідів, що зацвіли сакури, думала – святковий жарт! Вийшла сюди, а тут справді ці рожеві квіточки. І люди роблять на їхньому тлі селфі. А я боюсь морозів, щоб цю красу не згубила зима.

Цікаво, що у Він­ниці цей грудень справді найтепліший за останні 100 років! Бо коли це за тиждень до Нового року 5 днів поспіль температура перевищувала +10 градусів і світило сонечко, як весною, на 8 Березня!

Тому сакури й зацвіли. Щоправда, не всі та не масово… А лише 8 дерев! І на кожному із них груднева погода обманула всього по кілька рожевих квіточок… Які зазвичай радують Вінницю і вінничан двічі на рік — навесні та на початку осені. Але цієї зими в місті справжнє диво перед святом-2020 — японські гості розпустились вже втретє…