Місцевий житель Богдан Мельник повертався додому, зателефонував мамі та сказав, що до хати йти ще п’ять хвилин. Та коли юнак за годину не повернувся, матір забила на сполох, слухавку ніхто не брав. Й тільки вночі нарешті відгукнувся чоловічий голос, який представився правоохоронцем. Вони з колегами патрулювали й випадково помітили лежачого хлопця. Замість обличчя — місиво, місця живого не було… Кажуть, що у Богдана двічі зупинялося серце — один раз його запустили поліцейські, потім — лікарі. Спочатку реанімаційні заходи провадили у районній лікарні, але згодом транспортували до Вінницької дитячої обласної лікарні. Рідні хлопця в соцмережі опублікували результати обстеження потерпілого, щоби показати критичність ситуації… У Богдана пошкоджений череп і очі, все обличчя потрощене й перетворилось на суцільний синець, щелепа перекошена, вибиті зуби, зламаний ніс, важкі забої, мають ставити титанові пластини в голову, на які зібрали кошти.

– Богдан того вечора сидів у дворику з другом та подружкою. Після того вони розійшлись, для нас досі загадка, хто та за що так побив брата. Телефон та ключі були в його кишенях й не зникли, тож це не пограбування. Друг Богдана чомусь давав різні свідчення, можливо, він щось знає більше? — із сумом каже сестра постраждалого Олена. — Не вірю, що ніхто нічого не бачив, адже якраз був день святого Миколая, на вулиці людно. Ми з мамою постійно біля брата. У неділю я взяла його за руку й попросила стиснути її, якщо чує. І він стиснув… У нього сильно постраждали очі, одне аж ніби всередину затиснули. Поки не дають гарантій, чи буде бачити. Як і те, скільки тих операцій буде і якою довгою реабілітація…

У пресслужбі обласної полі­ції повідомили, що за фактом побиття хлопця відкрите кримінальне провадження — умисне тілесне ушкодження.

– Близько 2.40 ночі екіпаж правоохоронців помітив на вулиці Незалежності лежачу людину. Відразу викликали «швидку», а самі почали надавати першу медичну допомогу. Було встановлено у потерпілого важкі травми голови, він перебував у коматозному стані. Наразі встановлюємо причетних до злочину осіб.

Тим часом в Іллінцях нині вся       громада обурена, адже не розуміють за що ж так міг поплатитись Богдан, характеризують його як спокійного та порядного. Й просять керівництво ОТГ пуб­лічно відреагувати на цей злочин, а винних засудити привселюдно.

– Всю громаду згуртувала ця біда, вже зібрано кошти на операцію. У родині ще двоє дітей, живуть скромно. Люди озлоблені, бо били по-звірячому. В Іллінцях немає ніякої банди чи угруповань, може, то скоїли заїжджі. Відомо, що били биткою, а камери відеоспостереження ніби зафіксували чотирьох осіб, але через темну пору доби обличчя не видно, — кажуть жителі міста. — Може, хто щось бачив — але поки тиша. Обійти треба кожну хату і кожного жителя опитати, обдивитися руки і ноги. Якщо так сильно покалічили хлопчика, то мають бути травмовані руки чи ноги. Іллінці невеликі, можна дуже швидко знайти. Можливо, це жорстоко, але інколи хочеться, щоб в Україні повернули смертну кару і таких злочинців — на електричний стілець.

Картка для допомоги: Приватбанк 4149439391715103 — Олена Мельник (сестра), 5168 7573 3976 8444 — Юлія Адамлюк (Дякун) — волонтер

Віталіна Трудько