Оця ось ве-ли-чез-на-а дуля, яку тиче, при розгляді бюджету на 2020 рік, відома (багатьох скликань) депутатка голова районної організації партії «Батьківщина», а зараз – ще й голова постійної комісії, член президії ради, дуже авторитетна в районного начальства на чолі з головою райради – ексначальником міліції часів Януковича С.Гаджуком особа – директор фейкового, не існуючого насправді «КП «Ямпільська кіномережа», через яке прокачано колосальну купу бюджетних і позабюджетних коштів – Людмила Кінзерська – адресована (її дуля), на мою думку, всій нашій більш як 40-тисячній районній громаді, яка зовсім скоро має стати єдиною ОТГ. Ось що ви, громадо, матимете від тієї кіномережі, ось які фільми, який прибуток від кіномистецтва. Та й, врешті, й від тих більш як двохсот нібито ваших мільйонів районного бюджету. А ще, на моє тверде переконання, ця велика дуля адресована начальникам районної поліції, СБУ, Вінницькій державній будівельній інспекції, слідчому Ямпільського райвідділу поліції Олегу Медвідю, який саме зараз розслідує кримінальне діяння цієї особи не за кінотеатр, а за ст. 171 КК – перешкоджання в журналістській діяльності.

Крім цієї дулі, на тій сесії нічого більш відвертого, цікавого не було. Бо що тут казати, як за словами самого голови бюджетної комісії пана Комара весь районний бюджет прийняли миттєво, без жодного обговорення! Мені, правда, як депутату відчепно дали на це всього одну хвилину. Більше нікому не давали й стільки. Але що можна сказати за одну хвилину про купу грошей, які пішли поза хмари? Ваших грошей, громадо. Місцевим ЗМІ, яким кинули пів мільйона бабла на цій сесії, хоча той же пан Комар, сказав, що вони спеціалізуються на облизуванні районного начальства, тому правди не розкажуть.

Велика Кісниця, і не надійтеся – збудована у вашому селі без будь-яких дозвільних документів церква Московського патріархату – «прокатіт»! Як і реконструкція фасаду кінотеатру в Ямполі, який вже нічим не нагадує ні кіно, ні театр. Це звичайна циганська барахолка тепер. Яка, за словами голови райради С.Гаджука, росте в ціні завдяки пані Кінзерській. Тільки-от не розумію, який придурок ту ціну їм заплатить за це хрен знає що. А за незаконно збудовану церкву, за словами пана Комара, заплатять (любителі Московського партріархату) хіба що чотириста гривень штрафу. Отака індульгенція дешева – будуйте на халяву ще, хто гроші має халявні і «кришу». І ще не хвилюйтеся – ранг голові райради С.Гаджуку успішно одноголосно підняли фінансово настільки, наскільки треба. А вам яке до того діло? Як і до його пенсії міліцейської, зарплати в райраді? Ця сесія кинула через стегно нардепа Геннадія Вацака за спробу відірвати від цього Ямпільського царства два села до Бабчинецької громади та й розійшлася на три місяці на канікули.

Василь Кізка, депутат
Ямпільської райради

Ось як прокоментувала цю скандальну сесію та інцидент із дулею депутатка райради Людмила Кінзерська.

– Два тижні тому Василь Кізка пригнався із запізненням на президію районної ради й став знімати мене. Тоді взявся обговорювати, чи багата я жінка, чи не багата. Один Бог багатий, а не ми. Я Василю Кізці сказала, аби забрав фотоапарат й перестав хамити. Та він і слухати не хотів. Закінчилось тим, що хотів мене «поставити на лічильник», одним словом – на гроші. Та я відповіла, що сама не беру й іншим не раджу. І після цього в нас пішла жорстка війна, хоча це я його привела депутатом у районну раду й сама, коли йшла на цю роботу, — радилась з Василем Кізкою. І він порадив йти та служити людям.Це вже на межі. Якщо ти ведеш зі мною особисті стосунки й маєш претензії, то кажи. Але навіщо туди вплутувати мою родину та комунальне підприємство — кінотеатр, який я очолюю. Називає його циганським шатром. Хай прийде та гляне, скільки зроблено там. Дах перекрили, замінили вікна, двері… Я з районного бюджету копійки не беру, що я поганого роблю? Готова відзвітувати документально за все! Вважаю, що судити може той, хто хоч ось робив.

Щодо інциденту з дулею, то я не відмовляюсь від того, що її показала. Бо Василь Кізка знову почав на сесії мене знімати, хоча я навіть не виступала. Там було багато проблемних питань й сенсацій чимало, але чомусь він бачить тільки мене. На мою думку, проти мене ведеться кампанія, аби зупинити, щоб не балотувалась на голову ОТГ. Але як настане час й буде підтримка велика, а вона є, то я піду, і ніхто мене не зупинить. Я не заслужила такого цькування й маю авторитет. Очолюю районну Радикальну партію й поглядів не міняю. Дуже неприємно, що вся моя робота та заслуги кількома особами дискредитуються.

Вислухала
Віталіна Володимирова