Медсестра з районної лікарні написала пост і підірвала мережу. Ніна Козловська на своїй сторінці зазначила, що через мізерні зарплати медсестри масово звільняються з роботи, і вже скоро не залишиться тих, хто вміє поставити крапельницю. Слова жінки настільки вразили людей, що вони навіть започаткували флешмоб #БудьЯкНіна. Долучились до нього і наші земляки, серед яких студент-інтерн з Ямполя Денис Нечуя.

– У моїй родині ніколи не було лікарів, але тим не менш ще змалечку я мріяв про те, як допомагатиму людям, обрав цю благородну та непросту професію. Самотужки вступив, а було досить важко, адже конкурс завжди великий, — каже Денис. — Я обрав хірургічний профіль — урологію. Після шести років навчання проходжу інтернатуру у Вінницькій обласній лікарні імені Пирогова та працюю на півставки у міській лікарні №1 медбратом. Ніколи не мав ілюзій стосовно нашої медицини та системи оплати в ній. Але, на жаль, ми досі живемо за принципом Радянського Союзу — поганих лікарів нам не треба, а хороші самі себе прогодують. Працюючи на 0,5 ставки, отримую близько 1900 гривень, з них 600 — аванс. Оскільки в будні дні я навчаюся, то чергування припадають на вихідні. У відділенні стандартно лежить не менше 35-40 хворих, які потребують догляду та уваги. Терапевтичне відділення має свою специфіку — це безліч крапельниць та уколів, важкі хворі похилого віку. На весь об’єм роботи у відділенні одна постова медсестра та санітарка. В чотири руки до третьої години дня ставимо всім крапельниці, це дуже складно, адже треба оперативно реагувати на скарги людей. А це ще не рахуючи купи журналів з писаниною, які повинен теж вести. Вважаю ганьбою та образою ту зарплату, яку ми отримуємо за якісно виконану роботу, за безсонні ночі, за врятовані життя. Будучи лікарем-інтерном, розумію, що через 2 роки прийду на мінімальну зарплату лікаря. Більш того, зараз мого віку фахівці можуть отримувати навіть менше, ніж санітарки.

– Як думаєш, чому така низька оплата праці лікарів та медичного персоналу? Скільки повинні вони отримувати?

– Це питання системне, і має бути побудована ефективна модель, якої в нас так і нема. Ніхто цією проблемою всерйоз не займався, не прорахував на 10-15 років стратегію. Наскільки мені відомо, мої колеги зі всієї країни висувають вимоги, що санітарка повинна мати хоча б 8000 гривень, медсестра — до 20 тисяч та під 30000 — робота лікаря. Не може приходити молодий спеціаліст, який провчився 6-8 років в університеті, 2-3 роки в інтернатурі, 3500 гривень… Коли ще я вступав, то рік навчання коштував 16000 грн., нині — близько 30000…

– Багато твоїх ровесників, маючи талант та бажання бути лікарем, тікають за кордон у пошуках кращого життя. Ти не хотів?

– Так, чимало друзів їдуть до Польщі та Чехії, де орієнтовно можна отримувати медичній сестрі 1200-1500 доларів, лікарю — від 7000 доларів. Там зараз навіть полегшили умови, просять тільки базові знання мови. В іноземних країнах знають, що з України виходять підготовлені на високому рівні спеціалісти, тому й відбувається так званий відтік мізків. Я налаштований до останнього залишатись у цій країні та працювати. Я патріот України та своєї спеціальності.

Вікторія Снігур