Вищу освіту здобула зокрема за спеціальностями менеджмент, управління підприємствами, менеджмент організацій, менеджмент готельно-ресторанної справи, бакалавр з права, магістр права, перекладач іноземних мов, магістр європейського права. А ще володіє англійською, французькою та іспанською мовами.

– Ми з Надійкою ніколи не мали проблем — вона любила науку, тому сідати за книги у рідній школі №30 ніколи її не змушували. Перші три роки донька навчалась в Україні на заочній формі у Академії внутрішніх справ та денній формі у Вінницькому національному торгово-економічному університеті. Останній співпрацює із вищим навчальним закладом у Франції. Й так дізналась, що можна туди вступити, й зробила це. Навчання проходило у вечірню пору доби. Всі сесії донька здавала паралельно й завжди успішно. Після того отримала перший диплом Франції, переїхала до цієї країни та продовжила отримувати вищі освіти. Було дуже складно, адже все робили своїми силами, – розповідає мама Тамара Яворовенко. — Дехто дивується, для чого нам стільки дипломів. Насправді одна освіта доповнює другу. Те, що донька перекладач з прикладних наук, то була необхідність, інакше за кордоном у державних вузах, де дуже високий рівень, вона б не навчалась. А ще ці всі вищі освіти вона використовує у житті, вони дають змогу бути затребуваною.

Досягнення дівчини вже зареєстрували у Книзі рекордів України й урочисто вручили це звання. Сама вінничанка нині мешкає у містечку Ліон, що у Франції, та працює в юридичній компанії.

Вікторія Снігур