У Тульчинській РДА 24 грудня пройшла робоча зустріч мешканців Кирнасівки і керівників ТОВ «Кирнасівський цукровий завод». На порядку денному стояло одне питання – яке майбутнє чекає на цукрозавод? 11 років люди захищають це підприємство і бажають його відродження. Але Сергій Бевзенко, новопризначений директор товариства, наполягав на неможливості реконструкції цукрозаводу. Він розповів про масштабний інвестиційний проект, розрахований до 2025 року, який планують втілювати у два етапи. За 2-3 роки мають збудувати сучасний елеватор, а далі — біогазову установку. Сума інвестицій — $180 млн, які використають протягом 5-ти років.

Модернізація підприємства дозволить і людей у Кирнасівці забезпечити роботою, і селищу надати новий поштовх для розвитку, – переконаний Сергій Бевзенко. – Крім елеватора і біогазової станції хочемо збудувати у Кирнасівці ще кілька об’єктів із переробки сілськогосподарської продукції.

Але не всі кирнасівчани підтримують новий проект.

Ми не відмовляємось від інвесторів, але не хочемо, щоб цукрозавод зносили і на його місці будували елеватор та ін. Заводська територія займає 68 га, вільного місця цілком достатньо для новобудов. Там є зручна ділянка і ліс, який буде поглинати пилюку, – заявили представники кирнасівської громади. – Столітні цукрозаводи зараз успішно працюють, а нашому підприємству всього 50 років, він має унікальне французьке обладнання і готовий до запуску. Навіщо його руйнувати?

Кирнасівчан уже стільки разів обманювали, що вони мають моральне право на сумніви. Але й конфлікт навколо цукрозаводу не приносить користі нікому. Переговори тривають… Люди сподіваються на допомогу обласної влади і чекають зустрічі із Владиславом Скальським, головою Вінницької ОДА.