Вінницька громадська організація «Гідність нації» виділяє щомісячну стипендію талановитим спортсменам. В тому числі і 18-річному призеру Чемпіонату світу з панкратіону України Олександру Хуторянському. Світові борцівські змагання відбулися в Римі (Італія). В повному контакті вінничанин посів друге місце, а в традиційному розділі – третє.

– Перед цим я став чемпіоном України із панкратіону у двох розділах. Вдячний за стипендію, яку надала громадська організація «Гідність нації». Вона суттєво допомагає в тренувальному процесі. Зокрема, витрачаю ці кошти на екіпірування, харчування тощо. Одночасно тренуюся в двох клубах – «Січ» і «Патріот», – розповів молодий спортсмен.

Олександр Хуторянський є студентом-першокурсником Вінницького педагогічного університету. Опановує фах тренера із боротьби.

– Олександр прагне отримати вищу освіту і стати педагогом, тренером. Водночас його спортивна кар’єра продовжує зростати. В 17 років Олександр вже здобув медалі молодіжного світового чемпіонату із панкратіону і є призером України з боротьби греплінг серед чоловіків, – каже тренер збірної Вінницької області зі змішаних єдиноборств Ігор Дишливенко.

Також Олександр Хуторянський вдало виступає у змаганнях із ММА і фрі-файту.

– Ми сподіваємося на його медалі в 2020 році в цих видах спорту. У своїй віковій категорії Олександр Хуторянський – один із найсильніших бійців країни. Він займається єдиноборствами із дитинства. А в нашому клубі «Січ» тренується два роки. Причому на міжнародному рівні Олександр Хуторянський почав здобувати медалі лише в цьому році, – продовжує Ігор Дишливенко.

Вінницька громадська організація «Гідність нації» систематично підтримує талановиту молодь. Причому не лише борців.

– Ми запрошуємо до співпраці чемпіонів та представників федерацій із різних видів спорту, – сказав голова обласної організації «Гідність нації» Вадим Кудіяров.

Прес-служба Вінницької обласної громадської організації «Гідність нації»