Шістьом особам погодилися виділити 14 гектарів одним масивом у селі Нетребівка, котре нещодавно приєдналося до Томашпільської ОТГ. Дехто з депутатів виступив проти цього рішення, але староста Нетребівки Валентина Дубчик почала казати, що депутати неправомірно втручаються у це земельне питання.

– Цю землю ніхто не хотів брати, там яри, зарослі кущами, колишнє пасовище. А вони погодилися її обробляти. У нашому селі на черзі 60 людей, – сказала вона.

– На порядку денному було винесене питання виділення землі. У черзі на землю — 400 людей. Але ці, кому депутати погодилися виділити землю, у черзі не стояли. Тільки перед сесією мені сказали, що готується ось таке… Діти священника живуть у Вінниці та у Києві, цілком самодостатні. Та все одно трьом донькам, двом зятям, йому особисто і ще одній наближеній особі захотілося тієї землі! — розповідає депутат Володимир Присяжний. — Просто слів не вистачає — так нахабно дерибанити землю! Не знаю, що робиться з людьми. Вони сліпі й глухі! Нас троє було проти, ще п’ятеро — утрималися. Але нас мало, бо всі інші депутати підняли руки «за».

У Нетребівці пригадують, що коли загинув в АТО молодий хлопець Ігор Гаврилюк, котрий захищав Україну, то цей промосковський священник Михаїл Кречківський спочатку відмовлявся його відспівувати, а коли погодився, то заборонив нести український прапор! Це ж зрада!

– І таким людям від­дають нашу землю? — обурюються люди. — Але ж є черга зовсім незаможних людей, котрі справді потребують землі, котрі з неї живуть — і їм нічого немає. Дуже сумніваємося, що цей священник буде працювати біля землі. Він віддасть її фермерам, кажуть, що вже домовився, і буде тільки гроші отримувати з того. А інших ставлять у чергу і годують обі­цянками.