Трагедія сталась у селі Садки Могилів-Подільського району. 28-річний місцевий житель конфлікт з товаришами вирішив «врегулювати» за допомогою ручної гранати Ф1. У результаті вибуху постраждали двоє чоловіків. Один з них під час надання медичної допомоги помер у лікарні.

– До нас надійшло повідомлення з лікарні про те, що до реанімаційного відділення в важкому стані з осколковими пораненнями були госпіталізовані двоє чоловіків, але один з них помер. Опитавши очевидців події, слідчо-оперативною групою встановлено, що чоловіки постраждали у результаті вибуху гранати на подвір’ї у 28-річного місцевого жителя, — розповів начальник Могилів-Подільського відділу поліції Юрій Левицький. — Відомо, що господар будинку запросив до себе в гості товаришів. Чоловік кілька тижнів тому повернувся зі столиці з заробітків і вирішив відсвяткувати цю подію. Під час застілля між чоловіками неодноразово виникали словесні конфлікти, причини яких ніхто з присутніх не пам’ятає. Коли гості вийшли на вулицю, господар будинку виніс гранату та погрожував її підірвати. Двоє з чоловіків намагалися його заспокоїти та забрати небезпечний предмет у нього з рук. Цього їм зробити не вдалось – боєприпас вибухнув. Люди травмувались.

Згодом з’ясувалось, що медичної допомоги потребував і правопорушник. Він отримав осколкове поранення ноги та був прооперований. Наразі він перебуває у медичному закладі під охороною поліції. Йому мають оголосити про підозру за статтями — умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. За такі правопорушення чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як вдалось з’ясувати, підозрюваний у Києві працював на будівництві. В зоні АТО жодного разу не був. Раніше мав проблеми з законом та сидів за крадіжки. Голова села відмовився спілкуватись.

Віталіна Володимирова