Вінничани вражені новим приміщенням лялькового театру. Він тепер у Книжці і вважається найкращим в Україні.

Вінниччина завдяки зусиллям «33-го», небайдужих депутатів облради, цілеспрямованості колективу та громадськості здобула його у 2019 році. Це одне із найбільших досягнень нашої області.

Більше місяця адміністрація Вінницького академічного обласного театру ляльок не приймає заявок від шкіл та організацій на колективне відвідування вистав.

Причина — немає вільних місць у залі, розрахованій на 200 глядачів.

– У нас тепер нове велике приміщення у «книжці», комфортна глядацька зала, зручна як для дорослих, так і для дітей. Але бажаючих відвідати лялькові вистави, новорічні ранки цьогоріч дуже багато! Попит настільки великий, що нашим акторам доводиться замість двох вистав грати по чотири-п’ять кожного дня. А люди з дітками все йдуть і йдуть! — розповів Михайло Байдюк, директор театру. — Ми працюємо на виїздах по всій Вінницькій області, відвідуємо багато сіл. Крім того, організуємо безкоштовні благодійні концерти, лялькові вистави, дитячі ранки для дітей бійців АТО, діток з інвалідністю та дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей.

– Які вистави найбільш популярні?

– У зв’язку з величезним попитом популярні всі новорічні вистави — «Я святому Миколаю гостинно двері відчиняю», «Казкові пригоди» і «Кіт Леопольд та Новий рік». Святкові вистави і концерти у оновленому Він­ницькому академічному обласному театрі ляльок триватимуть до 7 січня 2020 року включно. Початок о 10, 13 і 15 год.