З 1 січня 2020 року такої країни як Голландія не стало. Так, з нового року ввели лише офіційну назву для цієї країни — Нідерланди.

Слово Голландія для назви держави більше не використовують, передає видання NOS.

Відтепер усі державні установи та інші організації використовуватимуть лише офіційну назву країни Нідерланди. Як пояснили у Міністерстві закордонних справ, цей крок необхідний для “формування уніфікованого національного бренду”.

Тобто, назва Нідерландів стане офіційним брендом на Євробаченні та під час Олімпійських ігор-2020. Окрім цього, національна футбольна команда, яку періодично називають голландською, стане лише нідерландською. Крім того, відмова від найменування “Голландія” покликаний змінити ставлення до держави, яка у багатьох асоціюється тільки з наркотиками й проституцією.

За даними видання, ребрендинг обійдеться уряду країни в €200 тисяч. Він спрямований у першу чергу на зміну іміджу Нідерландів на глобальному рівні. Уряд країни наголошує, що історично Голландія — це дві провінції країни, яка складається з 12 провінцій загалом. Зміна назва повинна допомогти перерозподілити туристичні потоки рівномірно по всій країні.

За матеріалами Знай.юа