Аби залишитись непокараним, зловмисник викликав дільничного офіцера та розповів, що виявив потерпілого мертвим у будинку. Беззаперечні речові докази, виявлені слідчими та криміналістами на місці злочину, змусили правопорушника зізнатись у вчиненому.

– Близько 16.00 до дільничного офіцера звернувся 27-річний чоловік без постійного місця проживання та розповів, що у покинутому будинку в смт Стрижака, він виявив мертвим свого товариша, – розповів начальник Вінницького районного відділення поліції Олександр Яворський. – Слідчо-оперативною групою поліції у покинутому будинку з ознаками насильницької смерті був виявлений мертвим 53-річний чоловік без постійного місця проживання. Попередньо встановлено, що його смерть настала в результаті травми голови. Неподалік поліцейські знайшли знаряддя вбивства – дерев’яну палицю. За словами заявника, він ходив у справах, а коли повернувся, побачив товариша, з яким проживав у цьому будинку, мертвим. Спілкуючись з поліцейськими, чоловік поводив себе підозріло, невпевнено відповідав на поставлені слідчими питання, нервував, після чого зізнався у вчиненому.

Як з’ясувалось, 1 січня чоловіки разом розпивали спиртні напої та посварились. Потерпілий нецензурною лайкою висловився на адресу товариша по чарці, на що той відповів силою – дерев’яною палицею наніс кривднику удари по голові. Коли зрозумів, що потерпілий помер, накрив його тіло ковдрою та пішов з дому.

Обидва чоловіки раніше судимі за вчинення крадіжок.

Зловмисник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). За вчинення такого злочину йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Віталіна Володимирова