Указом Президента України за особисту мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, зразкове виконання військового обов’язку, орден «За мужність» III ступеня (посмертно) присвоєно молодшому сержанту Миколі Семенюку. Він загинув внаслідок ворожого обстрілу з великокаліберного кулемета у зоні ООС в січні минулого року.

Днями високу відзнаку вручили вдові загиблого героя Олені, його синам та батькам в актовій залі Браїлівської селищної ради.

Нагадаємо, Микола Семенюк Народився 28 листопада 1973 року в селі Леляки Жмеринського району. Столяр за фахом. Мешкав у Браїлові, до війни працював там на цегельному заводі. На війні — з 2014 року. У березні 2016-го підписав контракт із ЗСУ. Пройшов бої біля Волновахи, Старогнатівки, промзону Авдіївки (у 2017 році брав безпосередню участь у встановленні контролю над опорником «Алмаз-2» («Орел»). Заступник командира бойової машини – навідник-оператор 7-ї «шаленої» механізованої роти 3-го механізованого батальйону 72 ОМБР.

Побратими розповідають, що Саїд був душею компанії, завжди міг знайти потрібні слова для підняття настрою, добре знав та вміло виконував свої службові обов’язки. У Миколи залишились батьки, брат, дружина та двоє синів. Під час поховання вони нашому кореспонденту пообіцяли, що тепер будуть дбати про свою маму, як дорослі, й будуть такими ж мужніми, як тато.

Валентина Лісова