У новорічну ніч-2020 у пологових будинках Вінниці народилися дев’ятеро дітей — восьмеро дівчат та один хлопчик. Першою світ побачила дівчинка, її вага 3 кілограми 450 грамів, зріст 52 сантиметри. Про свою появу вона сповістила на десятій хвилині після опівночі.

– А наша дівчинка нівроку — майже чотири кілограми. Це наш первісток, тому щастю нема меж. Чесно кажучи, я сама наврочила, що стану мамою в перший день Нового року. Адже всім, хто не питав, коли народжуватиму, відповідала, що на Новий рік, — каже ма­ма Наталія Мазуркевич. — Пологи пройшли добре, готуємось до виписки.

Найкращий подарунок на Новий рік

Першого січ­ня 2020 року у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М. Пирогова народилися двійнята. Дівчата з’явилися на світ о 18.37 шляхом кесарського розтину. Малята почуваються добре та набирають вагу.

Усі матусі та їхні малюки після пологів отримали бебі-бокси, де є все необхідне для новонароджених. Невдовзі під час чергового засідання виконавчого комітету від імені територіальної громади та влади міста щасливих батьків привітає мер Сергій Моргунов. Вже тради­ційно родинам подарують дитячі коляски та іграшки.

Милу традицію по-особливому вітати новонароджених на новорічні свята маляток започаткували у Калинівці. Ще на День святого Миколая дорогоцінні подаруночки отримали троє калинівських матусь. Олена Юзепчук з Сальника, Олеся Пітенко з Павлівки та Тетяна Мирончук цього дня народили своїх хлопчиків. Працівники пологового відділення Калинівської ЦРЛ одягнули їх у червоні шапочки та чобітки з написом «З Новим роком та Різдвом Христовим».

А напередодні Нового року стався справжній бебі-бум! І одинадцятьох новонароджених немовлят пологового відділення Калинівської центральної райлікарні та їх батьків привітали із Новим роком та Різдвом Христовим. Шістьох хлопчиків та п’ятьох дівчаток, серед яких і дівчатка-двійнятка Анна та Марія, одягнули у спе­ціальні святково-новорічні конвертики, пошиті модельєром-дизайнером з Вінниці Оксаною Когут. До речі, для мами Альони і тата Вадима Козака це вже друга двійня. Першими народилися двоє хлопчиків. Всього у родині шестеро діток.

У пологовому відділенні створили фотозону, прикрасили її символами Нового року — плюшевими ведмедиками та пацючками, котрі подарувала директор готельно-ресторанного комплексу «Затишок» м. Він­ниці Світ­лана Дмитренко. І про матусь не забули, пригостили їх солодощами від ди­ректора СВК «Ко­лос» села Польової Лисіївки Анатолія Яремчука. А свято орг­анізувала заступник головного лі­каря Людмила Яремчук.

А ось у Жмеринці першим у цьому році народився хлопчик. Ма­ленький богатир Артемко з’явився на світ з вагою 4450 грамів та зростом 56 сантиметрів у ніч з 1 на 2 січня у сім’ї Тетяни та Ігоря Сапегіних. Це вже друга дитина у їхній сім’ї. Щасливі батьки називають себе жартівливо «першовідкривачами» в новому році.

Бажаємо батькам, щоб їхні дітки росли здоровими та щасливими і, враховуючи нинішню ситуацію в державі, щоб вони ніколи не знали у своєму житті війни. Здоров’я та благополуччя вам та вашим родинам!

Віталіна Володимирова,
Ілона Вальтер