ОНОВЛЕНО: брифінг МАУ:

Авіакатастрофа українського літака в Ірані. Брифінг МАУ

Авіакатастрофа українського літака в Ірані. Наживо брифінг МАУ

Posted by Радіо Свобода on Wednesday, January 8, 2020

Боїнг 737-800 “Українських Міжнародних Авіаліній” вилетів з міжнародного аеропорту Імама Хомейні сьогодні о 6:12 ранку за місцевим часом і впав приблизно за вісім хвилин під Парандом, що приблизно в 60 кілометрах на південний захід від Тегерана.Пасажирський літак перевозив 176 пасажирів і екіпаж.
Згідно з повідомленнями, технічні проблеми стали причиною аварії — загорівся двигун. За кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Загинули всі пасажири і члени екіпажу на борту.

На борту пасажирського літака авіакомпанії “МАУ”, який зазнав аварії в Ірані, було 11 громадян України – двоє з них пасажири і 9 з них – члени екіпажу. Про це йдеться у повідомленні пресслужби РНБО.Є інофрмація, що серед них були вінничани. Наша редакція нині перевіряє цю інформацію й невдовзі ми ознайомимо вас із нею.

Президент Зеленський відреагував на авіакатастрофу українського Boeing 737 в Ірані. Він вилетів терміново з Оману, де нині перебуває. Також він зазначив, що МЗС наразі готує списки пасажирів літака МАУ, який зазнав аварії в Ірані, їх буде оприлюднено найближчим часом. Спеціальні борти для відправки в Тегеран для вивезення тіл загиблих підготовлено, наразі очікується погодження іранської сторони для відльоту.

Тим часом Telegram-канал Baza опублікував імена 11 громадян України, які за інформацією видання, перебували на борту Боїнга:

1. Сергій Хоменко
2. Катерина Статник
3. Марина Микитюк
4. Валерія Овчарук
5. Володимир Гапоненко
6. Юлія Сологуб
7. Ольга Кобюк
8. Альона Малахова
9. Олексій Наумкін
10. Ігор Матков
11. Денис Лихно.