А нещодавно організатори підбили підсумки. За результатами голосування перемогу отримала новорічна красуня з Чернівців. Там ялинку прикрасили в золотих, сріб­них та бі­лих кольорах. Також її оздобили сні­жинками та 3D-гір­ляндами, а внизу деревце оздобили обід­­­ком, на якому зображені сюжети міста.

Наша головна красуня стала другою, не дотягнувши до перемоги всього 2% голосів. Зате саме вінницька ялинка цьогоріч потрапила до Книги рекордів України: в номінації «найвища металоконструкція у формі ялинки з рухомими механізмами». Її висота складає 29 метрів, а вага – понад 75 тонн. Зібрали її з живих ялинок, на котрі міська казна витратила 196 тисяч гривень. На все про все пішло більше 300 ялинок висотою від одного до 8 метрів. Для головної вінницької ялинки купили нові іграшки. На 150 декоративних шишок витратили 142,6 тисячі гривень. А ще неймовірно розкішно виглядає нова огорожа навколо красуні. Тож не дивно, що вінницька ялинка — майже найкраща. Минулого року вона була на третьому місці.

А третє місце у цьогорічному змаганні на розкіш та вишуканість ялинкових смаків здобула ялинка Житомира. Головна ялинка України на Софійській площі у топ-голосування не увійш­ла, зате стала п’ятою серед найкращих ялинок Європи. А найкрасивішою європейською ялинкою визнали красуню з Вільнюса. Про це повідомили в КМДА з посиланням на рейтинг туристичного порталу «European Best Destinations».

Соломія КАЛЮЖКО