Війна на Сході, вибори президента і Верховної Ради, звільнення полонених, збірна України на ЄВРО-2020 з футболу…

Протягом 2019-го року ці­каві, резонансні теми висвітлювались на сторінках «33-го каналу». І всі значущі події, які найбільше хвилювали людей… Вірю, що і у 2020-му наша газета буде дзеркалом сьогодення для всіх земляків-українців, близьких і далеких.

Найважливіше, на мою думку, те, що саме у 2020-му буде вирішуватись доля української землі! І доля українців, їхніх дітей, онуків і всіх прийдешніх поколінь. Зараз в Україні понад 60 млн га землі. Із них 42,7 млн га, понад 70%, — це родючі ґрунти, а близько 40% с/г землі в Україні — це чорноземи.

10,4 млн га земель державної власності, 31,1 млн га — приватної власності, 27,7 млн га — приватні паї, які належать 7 мільйонам українців. Ситуація вкрай гостра. Як пройде земельна реформа, чи запрацює ринок землі у жовтні 2020-го? Чи не перейдуть наші родючі грунти у руки бариг, які заради власної вигоди їх виснажать, отруять хімікатами? Нам треба бути пильними! Діліться своїми думками і пропозиціями, шановні читачі, на сторінках і на сайті «33-го каналу». Мудрість мас загальновизнана. Микола Гоголь писав: «Голос народу — це голос Божий, розумніше того не можна придумати, що весь народ придумав!»

Кореспондент, заввіділом газети «33-й канал», де працюю з 1993-го року. Закінчила Вінницький політехнічний інститут, працювала на заводі радіотехнічної апаратури, у політехнічному інституті, 2,5 року була у службовому відрядженні у НДР. Переможець обласних конкурсів на кращого журналіста року. Відзначена нагородою НСЖУ