Ворота і двері заблоковані, телефони відключені, на територію абсолютно нікого не пускають, чергує “Беркут”… Фортеця, та й годі! Наш кореспондент був свідком того, як рівно 15 років тому, у січні 2005-го року, ВАТ “Вінницям’ясо” переходило у руки нових власників із Івано-Франківська. Підприємство стало полем бою між тими акціонерами, що бажали його зберегти для Вінниці, і тими, хто продав свої акції ПАТ «Івано-Франківськ «Вінницям’ясо».

Тоді у правові баталії втягнулись Генеральна прокуратура України, депутатські комісії Верховної Ради. Загальні збори акціонерів намагались захистити інтереси дрібних власників акцій, серед яких були такі відомі вінничани, як Дмитро Дворкіс, Сергій Татусяк, Григорій Буртяк, Іван Бондарчук, — та даремно… Протистояння тривало мало не рік! А тим часом покупці вже й забули, коли бачили на прилавках ковбасу і “тушонку” Вінницького м’ясокомбінату.

Яким був визнаний лідер м’ясопереробної галузі України? Чому у кінці 2019-го полягли його стіни під напором важкої техніки? Що буде на 14-гектарній площі комбінату поблизу залізничного вокзалу? Читайте у наступному номері “33-го каналу”.