Кілька кадрових сенсацій стались на Вінниччині на ці Новорічні свята.

Спершу кадрова «бомба» вибухнула в коридорах міської ради Вінниці, де із посади директора департаменту економіки та інвестицій ВМР добровільно пішов Віталій Погосян заради посади в Харківській ОДА. Паралельно губернатор Вінниччини представив 6 своїх «намісників» у районах області.

– Шановні колеги та партнери, я йду з посади директора департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, — написав 28 грудня у своєму Фейсбуку Віталій Погосян. — За період з 2015 року зроблено чимало, розроблені та реалізуються стратегічні програмні документи, серед яких: Програма посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва Вінницької міської ОТГ на 2017-2020 роки, Програма сприяння залученню інвестицій у Вінницьку міську ОТГ на 2018-2020 роки та Маркетингова стратегія «Вінниця-2020», в рамках якої розблено бренд міста.

Розроблено галузеву частину «Економіка» до Концепції інтегрованого розвитку Вінниці-2030. Створено 3 індустріальні парки. Затверджено концепцію, виготовлено проєктно-кошторисну документацію та дизайн проекту інноваційно-технологічного парку «Кристал». Започатковано серію заходів для підприємців «Марафон можливостей для бізнесу у Вінниці». Триває робота над створенням туристичної стратегії, програми соціального підприємництва та багато, багато іншого.

Хочу подякувати міському голові Сергію Моргунову за довіру та надану можливість стати частиною великої команди Вінницької міської ради! Депутатському корпусу вдячний за підтримку важливих рішень, над якими спільно працювали. Дякую всім колегам міської ради за плідну співпрацю та взаємодію. Окремо хочу подякувати за командну та професійну роботу колективу департаменту економіки і інвестицій. Я ціную внесок кожного та хочу зазначити, що ви ні разу не підвели — ви для мене найкращі!

Вінниця завжди у моєму серці! — написав на прощання із земляками новий 1-й заступник голови Харківської ОДА із Вінниці Віталій Погосян.

А тим часом вся область думає-гадає, як і хто допоміг вінничанину Погосяну так високо стрибнути в крісло 2-ї людини на Хар­ківщині?

Також «під ялинку» подарунки у вигляді посад отримали відразу шість нових голів районних державних адміністрацій.

Зокрема Хмільницьку РДА очолив Максим Мазурик, Тиврівську — Віталій Урдзік, Теплицьку — Олег Побірський. Головою Літинської РДА призначено Михайла Бевза, Гайсинської РДА – Сергія Кавуна, Барської — Євгенія Дубового.

Іншими розпорядженнями президент України звільнив із посад голови Хмільницької РДА Євгенія Буткевича, Тиврівської – Віктора Бойка, Барської — Володимира Саволюка.

Цікаво, що досі залишаються працювати головами РДА на Вінниччині ще з десяток призначенців ще від Петра Порошенка! І це також своєрідний сюрприз для області в 2020-му…

Сергій Годун
Тетяна Кондратьєва