Тут городяни вже розпробували кухні та смаколики із 25 регіонів України, а також посмакували різною кутею. До food-кортів і тематичних фотозон також приєднались кулінарне шоу «Майстер шеф», караоке-шоу, танцювальний марафон та конкурс кухарів.

Погодьтесь, що в розпал новорічних та Різдвяних свят – цей фест під 29-метровою ялиночкою став найказковішим місце для проведення спільного часу з сім’єю та друзямм…

А головна ялинка Вінниці стала улюбленою фото-локацією і не просто так потрапила в Книгу рекордів України.

Що ж було такого на святковому «Vinnytsia Food Fest».

І перш за все «Козаки» із Донбасу здивували фуд-фест у Вінниці квашеним салом, авторськими сирами і в’яленими делікатесами! Керував усім цим процесом фронтовик із Донецька – Сергій Свириденко… Який ще до війни отримав спеціальність технолога харчових продуктів. І нині від у Костянтинівці із своєю родиною вирощують кіз, свиней та готують справжні дива української кухні від квашеного сала до вֹ’яленої кінської ковбаси… Тому за супер-салом, сирами, копченостями та пловом від  еко-ферми Козацьке подвір’я стояла черга!    А ще голова ферми – фронтовик Сергій Стороженко у Вінниці отримав сюрприз від місцевих АТОвців – три банки легендарної тушонки «Снігері» від Грома!

Також поряд пройшла дегустація до виробників сиру, які привезли до Вінниці більше 20 сортів унікальних продуктів…

Під цей сир класно смакували вина із Закарпаття – від Chateau Chizay. І саме у Вінниці на фуд-фесті презентували авторське вино від Олега Скрипки.

Загалом, більше 30 учасників зі всієї України готуватимуть свої унікальні рецепти смаколиків та частуватимуть вінничан та гостей міста. Учасники із Західної України пропонують скуштувати колоритний бограч, банош, крумплі, лечо, наливки та глінтвейни. Тож, хто бажав відвідати Закарпаття чи Львів, або ж просто обожнюють західну кухню вас чекають на різдвяному «Vinnytsia Food Fest». Шашлик готуватимуть за різними рецептами 5 окремих локацій та змагатимуться за увагу і прихильність відвідувачів.

А на фестивалі куті було 8 авторських страв, які оцінювали навіть експерти із Франції із Діжону! І перемогу отримала кухар з Івано-Франківська…

– Фестиваль вуличної їжі вже став традиційним для нашого міста, та кожного разу ми намагаємось перевершити себе та здивувати вінничан. Цього року ми проводимо захід в українських традиція з відповідним оздобленням яток та підтримуємо обряди наших пращурів. Серед наших різноманітних локацій, кожен найде собі свою до смаку. Понад 30 учасників зі всієї країни приїдуть пригощати вінничан», – говорить організаторка фестивалю Світлана Ярова.

На фестивалі Vinnytsia Food Fest пропонуватиметься окрім частування смачними стравами та напоями, допомогти зі збором коштів на благодійність. Скриньки для благодійної допомоги будуть знаходитись у кожній ятці. Окрім того вся їжа, яка залишиться після фестивалю буде передана для безхатченків та в притулки для тварин.

Posted by Сергій Свириденко on Sunday, January 12, 2020