У соцмережах селяни повідомляють, що там, під прикриттям поліції і дружини голови села захопили місцеву церкву і не підпускали до неї віруючих релігійної громади ПЦУ села п’ятеро кремезних чоловіків, які називали себе монахами, посланими сюди Могилів-Подільською єпархією російської церкви.

Мешканці села переконані, що такі дії нічого спільного з релігією не мають. І намагалися з’ясувати, яке насправді бойове завдання отримали ці бойовики, від кого і що вони зараз, вночі, роблять тут, на державному кордоні з окупованим Росією Придністров’єм? Чоловіки, один з котрих і справді монах з Галайковецького монастиря, не пустили людей до храму, хоча люди відстояли його у судах, погрожували селянам, вигукуючи:

“За вашими плечами стоїть смерть.” Відверто провокували на конфлікт, але цього не сталося. На місце інциденту прибула поліція, але у “розборки” не втручалася.

Люди обурені і налякані, бо не знають, що це за люди, хто їх фінансує, чому вони залишилися у храмі і чого від них ще чекати? Вони пам’ятають, що саме таким способом заходив Гіркін на Донбас.

Як будуть розвиватися події далі — слідкуємо.

Ілона ВАЛЬТЕР