Заступниця голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна констатувала факт, що лише 13 медичних закладів максимально готові до переходу з 1 квітня на нову модель фінансування через Нацслужбу здоров’я. Окремим лікарням Вінниччини поставлено завдання у тижневий термін «виправитися», адже інакше через 3 місяці персонал залишиться без зарплатні.

За словами чиновниці, для цього заклади мають провести роботу і відповідати ряду вимог Національної служби здоров’я України. Про це зібрання Наталя Заболотна розповіла у Facebook.

«Провели нараду з керівниками медичних закладів, щоб з’ясувати хто лідер за станом готовності, хто – аутсайдер, та яку допомогу необхідно надати. Приємно, що
– обласна дитяча клінічна лікарня,
– обласний клінічний госпіталь ветеранів війни,
– обласний клінічний диспансер радіаційного захисту населення мають майже 100 % готовності.

Серед закладів ІІ рівня лідерами є
– Вінницькі пологові будинки #1 та #2;
– Бершадська та Крижопільська окружні лікарні інтенсивного лікування;
– Липовецька, Оратівська, Хмільницька, Томашпільська центральні районні лікарні;
– Вінницька міська клінічна лікарня #3;
– Вінницька лікарня швидкої меддопомоги.

Маємо також заклади, які мають готовність менше 50%. Для них поставила вимогливе завдання – в тижневий термін максимально змінити ситуацію та прозвітувати», – зазначила заступниця губернатора.

Також вона підкреслила, що «перед закладами стоїть непросте питання – чітко визначитись із переліком медичних послуг, які вони зможуть якісно надавати, щоб отримати фінансування», а також «проаналізувати наявність кадрового і матеріально-технічного ресурсів».

Ілона ВАЛЬТЕР