Серед пікетувальників є й жителі Вінниччини. Серед основних вимог — відкликання цього недолугого закону, проведення референдуму з даного питання та прийняття норми, за якою право викупу паїв матиме держава та місцеві органи самоврядування.

– Паралельно за безстроковими громадськими акціями, ми переходимо до юридичних дій. Зокрема, ініційовано проведення Народного Віче, рішення якого є реальним способом впливу на органи державної влади, бо єдиним джерелом влади в Україні є народ! Крім того, наразі є подання до Конституційного суду України з вимогою визнати норми законопроекту, який відкриває земельний ринок, такими, що не відповідають нормам Конституції, – розповіли подробиці в Об’єднаному штабі української землі, куди входять віннчиани. – Подаємо до Верховного суду позову щодо порушення регламенту Верховної Ради під час голосування за законопроект у першому читанні та підготовки його до другого.Проблема бездумного розбазарювання нашої землі стосується всієї країни і всіх українців без винятку, адже, розпродавши зараз наше національне багатство, ми залишаємо нашу державу без перспектив на успіх і процвітання. Вже зараз 1,5 млрд людей на планеті голодують, і дана проблема лише поглиблюватиметься. Україна має можливість вийти на глобальний ринок як країна, яка забезпечує продовольством увесь світ. Якщо ми продамо наші землі, весь прибуток від багатства, яке нині за Конституцією належить українському народу, отримуватимуть інші. Українці ж не отримають нічого.

Цього разу люди стоятимуть під стінами ВР безстроково і якщо депутати та міністри не дослухаються до думки більшості, обіцяють акції протесту не лише в столиці, а й по всій країні.

Віталіна Володимирова