Про це нам повідомили місцеві громадські активісти.

Слід зазначити, що наші журналісти першими провели розслідування та розповіли читачам про Романа Калантирського, який довгий час очолював ДАІ у місті та районі. І лише в 2015 році звільнився та виїхав до окупованого Криму, де нині служить у взводі супроводу в Севастополі. Він внесений до бази «Миротворець», а зі своїми родичами та кумами з Вінниччини продовжує зустрічатись на своїй території. Що змусило чоловіка, в якого була стрімка кар’єра, стати зрадником, важко сказати. Натомість знайомі стверджують, що то щирі ідеологічні погляди.

Якщо пошукати в Інтернеті, то прізвище цієї особи фігурує у групах, де водії скаржаться на хабарників в Україні.

А влітку 2015 року він звільнився та виїхав у Миколаївську область, де працював старшим інспектором взводу. Невдовзі «губить» український паспорт, отримує новий та тікає в окупований Крим (вересень 2015 р.) Там даїшник здає один з українських паспортів, отримує російський та йде працювати в звичну структуру ГІБДД РФ. Мав звання капітана поліції.

Як бачимо, вірність окупантам обернулась для нашого земляка не надто добре. Й наявність трьох паспортів — українського, молдовського та російського його теж не врятували.

Подробиці читайте в газеті «33-й канал».

Віталіна Володимирова