Адже те, що пережила ця жінка за кілька днів до новорічних свят, просто вражає й нікого не залишить байдужим.

Серед вулиці, коли вона поспішала додому, на неї напав односельчанин. Вже як потім з’ясувалось — 37-річний заступник директора РЕМ у Піщанці Олександр Гуцол, батько трьох дітей. Чоловік намагався викрасти її сумку, але коли не вийшло, став жорстоко лупцювати кулаками, а потім ногами. Якби крики про допомогу не почули перехожі, потерпілу могли б забити до смерті. Нині пані Наталія на лікуванні у районній лікарні.

Та найбільше її та громаду шокувало те, що зловмисника суд відправив під домашній арешт й покидати будинок він не може лише з 20.00 до шостої ранку. Зв’язки чи відмінна характеристика вплинули на це? — запитують наші читачі.

Люди просять арештувати підозрюваного

– Того вечора я йшла із роботи, працюю на місцевому сирзаводі. Ще в центрі помітила, що за мною йде якийсь чоловік, але обганяти чомусь не поспішав. Коли вже повернула в одну із вулиць, незнайомець ззаду вхопив рукою мою сумку, яка знаходилась на плечі, але вирвати її не зміг, оскільки міцно тримала. Після того відпустив сумку, кинув у болото й став наносити удари кулаками по голові та обличчі. Від нанесених травм я впала на землю, після чого чоловік став знову бити ногами. В той момент завдяки світлу ліхтарів я встигла розгледіти особу нападника, — розповідає Наталя Рудь. – Ми не раз бачились в селищі, колись я працювала в училищі, він приходив до нас по роботі, приносив платіжки. Тому стала благати, аби зупинився. Але чоловік був наче під гіпнозом й далі жорстоко бив. Ходять чутки, що намагався зґвалтувати й роздягнути, але це не відповідає дійсності. Врятував мене автомобіль, який проїжджав повз й, почувши крики, зупинився. Водієм виявився працівник поліції. Він затримав кривдника й повіз до відділку. Мене ж забрали до лікарні, де перебуваю із черепно-мозковою травмою, забоями, гематомами… За весь час винуватець не попросив вибачення й не провідав мене. Потрапити у палату намагались його родичі, але бажання чути їх й бачити в мене нема. Крім того, чула, що зараз злочинець заявляє, що це він доганяв маніяка, але ж це маячня. Бо я була у світлій куртці та жіночій шапці, тому сплутати він ніяк не міг.

Не стримують свого обурення й інші жителі Крижополя, які звернулись до нашої газети й просять розголосу даної події.

– Влітку у селищі вже відбувся ряд злочинів. У серпні всю країну шокувала історія про те, як зарізали молоду маму, яка поверталась з роботи. Вбивць так і не знайшли. У листопаді згвалтували жінку, й поки нам теж невідомо, як рухається та справа, — кажуть мешканці Крижополя. — Олександру дали домашній арешт замість того, щоб тримати в СІЗО. Апеляцію не подали. Це нас сильно обурило. В перші дні нового року десятки людей ходили до суду й хотіли дізнатись, чому таке рішення. Судді кажуть, що в нього чудова характеристика, а ми боїмось ходити вулицями й відпускати дітей самих.

У прес-службі обласної поліції нам повідомили, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження. Зловмиснику загрожує до семи років ув’язнення. Тривають слідчі дії.

А у пресслужбі прокуратури Вінницької області додали — затриманий пояснити свій вчинок не може. Саме тому вирішується питання щодо психіатричної експертизи…

Вікторія Снігур