Скульптура утворила навколо себе великий ажіотаж, люди фотографуються, а деякі поруч співають вже не тільки колядки та щедрівки, але й пісні поп-співака. Подивитися на «де­рев’я­ного» Винника у ролі біблійного царя містяни приходять навіть родинами.

– Замовлення на виготовлення персонажів вертепу отримав від міської влади. Розумів, що біля вертепу багато фотографуються дітей та жінок, тому має бути їхній улюбленець. Спочатку думав про Володимира Зеленського, але в нього немає настільки великої підтримки та народної любові. А ось Винник — це зовсім інше. Чесно кажучи, не ставив за мету скопіювати образ співака. Просто хотів зробити схожого на нього. В результаті люди стверджують, що це скульптура саме Олега Винника. Хай буде так, нічого не маю проти. Над роботою працював три дні, використав дерев’яну липову колоду. Це дерево найкраще обробляється й не так тріскається.

Володимир Заєць не проти виготовити скульптуру для співака

Всередині металевий каркас, завдяки чому фігура чудово трансформується, — розповів нам Володимир Заєць. — Мене часто запитують зараз, як я ставлюсь до творчості співака. Скажу так, що ідолів у мене нема, а ось пісні його подобаються. Особливо «Повертайся додому», де розповідається про українців на чужині. Дуже актуально в нинішні часи. Крім того, імпонує, що Олега Винника не поглинула зіркова хвороба.

Додамо, що Володи­мир Заєць родом із села Затоки Барського району. Завдяки умі­лим рукам майстра звичайні дере­в’яні колоди перетворюються на коме­дійних персонажів, відомих людей чи героїв мультфільмів. У нього є авторські рекорди. Найбільше пишається скульптурою Тараса Шевченка, яку ви­різали дев’ять тисяч людей. Щодо скульптури Винника, то він не проти виготовити її окремо для співака. Щоправда, за винагороду, адже поп-зірка теж задарма не співає.

Віталіна Трудько