Традиціно найбльше народу збирається на це свято і купання на Вишенському озері, в районі олійножирового комбінату, за Хіміку, Спартаку та в Тяжилові.

Програми святкування традиційні – голі в купальниках, глядачі – в шубах, пісні, конкурси, традиційні 100 грам під шматочок сала і дружні зустрічі після новорічних свят!

І це при тому, що занурення в хрещенську воду планують лише пара тисяч вінничан.

Як повідомляє ВМР в неділю, 19 січня, вінничани відзначатимуть Водохреща. Об 11:00 свято розпочнеться на Вишенському озері в що у парку «Дружби»… Тут на вінничан чекає театралізоване свято зимового пірнання «Що й на річці, на Йордані»,  духовий оркестр в/ч 3028, народний  гурт «Подільські музики», вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» та парад клубу зимового купання клубу «Нептун».

Вже о 12:00 – на озері біля олійножирового комбінату плануються  виступи провідних колективів міста та народні забави. Виступатимуть представники дитячих шкіл мистецтв, Вінницької дитячої музичної школи №2, молодіжний фольклорний гурт «Рута м’ята» та інші. Також обіцяють конкурси на краще виконання щедрівок, колядок та українських пісень, танцювальний конкурс.

По решті ополонок графік купань уточнюється…

Будьте обережні на тонкій кризі, купайтесь із розумом і без вживання алкоголю, бережіть себе і природу Вінниці… Гарного Водохреща!