Я прийшов на посаду – виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент.

Він – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди, що змінює країну”.

Гончарук також прозвітував про результати своєї роботи за 4 місяці, вказавши, що “вже за цей короткий проміжок часу багато чого вдалося”.

Він додав, що крім того, його команда підготувала “серйозний фундамент для розвитку країни у 20-му році” – зокрема щодо запуску низки онлайн-сервісів у найближчі місяці, які “назавжди спростять життя людей”.

Головним викликом прем’єр назвав необхідність подолати корупцію у держсекторі, вказавши, що “за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями”.

Свій Кабмін він назвав “командою порядних людей” і запевнив, що “на топ-рівні в уряді корупції немає”.

Цікаво, що напередодні прем’єр-міністр Олексій Гончарук записав відео і заявив, що ворогам не вдасться зупинити його, – і навів аргументи на користь того, що він не “профан” в економіці.

Прем’єр у своєум відео на Фейсбуку заявив:

– Із самого початку проти команди Президента й Уряду працюють багато людей, яким хотілось, щоб нам нічого не вдалося. Щоб Україні не вдалося.

Звертаюся до тих, хто бореться проти нас: Вам нас не злякати! Ми будемо ще наполегливіше викорінювати корупцію і перекривати потоки.

Головна ціль роботи нашої команди — перезавантажити країну, зламати стару систему і побудувати нову, без «схематозів» і договорняків.

Наша команда працює над тим, щоби кожен українець відчув реальні зміни.

Боротьба триває і я впевнений у нашій перемозі!

І трохи гарних новин. Зміцнився обмінний курс та збільшилися до 7-річного максимуму накопичення міжнародних резервів, які становлять 25 млрд доларів. Приплив прямих іноземних інвестицій в країну зріс до 2,5 мільярдів доларів. Різко знизилась інфляція до 4,1%.

Якщо це не гарні новини для країни, то я повний “профан” в економіці!

Нагадаємо, що 15 січня в мережі було опубліковано прослушку, де нібито прем’єр Гончарук каже, що він “повний профан в економіці”. На засіданні фракції “Слуга народу” жваво обговорювали це.

Також ходили чутки, що прем’єр нібито написав заяву про звільнення або що можлива його відставка.

А 16 січня стало відомо, що в Зе не бачать підстав для звільнення Гончарука. перший заступник голови парламентської фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко вважає, що для відставки прем’єр-міністра Олексія Гончарука немає підстав.

Пропонувалися (на засіданні фракції” Слуга народу “) якісь емоційні кроки: “А давайте висловимо щось там”, але фракція не підтримала це. Це не обговорення, виглядає це так: “А давайте терміново знімати Гончарука! Хто за?”. 5 рук піднялося. Це емоційна реакція депутатів, які себе вважають опозиційними до уряду”.

Перший заступник голови фракції запевнив, що на цей момент немає ні причин, ні законних підстав для того, щоб відправити уряд Гончарука у відставку. За словами Корнієнка, щодо висловлення недовіри, то це буде порушенням Конституції, і “Слуга народу” на таке не піде.

На його думку, відставка уряду спровокує політичну кризу в Україні, яка країні точно не потрібна. Парламентарій переконаний, що Кабмін Гончарука має продовжувати працювати.

– Я думаю, що уряд повинен працювати і виконувати ті завдання, які він виконує, а також більше займатися безпекою, зокрема, своїх внутрішніх розмов і займатися економікою. Ці розмови, вони ж про економіку”.

– До речі, 15 січня у мережу було злито аудіозаписи нібито з наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука. На одній з них голос, схожий на прем’єра, визнає, що не компетентний в економічних питаннях. У мережі з’явилася також інформація, що Гончарук нібито написав заяву про звільнення.

– Прес-служба Кабінету міністрів вийшла з коментарем про те, що не має інформації про справжність жодної аудіо- чи відеозапису в мережі Інтернет і спростувала інформацію щодо заяви про відставку Гончарука.

– За даними УП, 15 ж січня на засіданні фракції “Слуга народу” жваво обговорювали викладену в мережу прослушку, не гребуючи нецензурною лексикою.

– Нардепи з обойми олігарха Ігоря Коломойського Максим Бужанський і Олександр Дубінський підбурювали колег висловити недовіру прем’єру.

Наша команда працює над тим, щоби кожен українець відчув реальні зміни

Із самого початку проти команди Президента й Уряду працюють багато людей, яким хотілось, щоб нам нічого не вдалося. Щоб Україні не вдалося.Звертаюся до тих, хто бореться проти нас: Вам нас не злякати! Ми будемо ще наполегливіше викорінювати корупцію і перекривати потоки. Головна ціль роботи нашої команди — перезавантажити країну, зламати стару систему і побудувати нову, без «схематозів» і договорняків. Наша команда працює над тим, щоби кожен українець відчув реальні зміни.Боротьба триває і я впевнений у нашій перемозі!І трохи гарних новин. Зміцнився обмінний курс та збільшилися до 7-річного максимуму накопичення міжнародних резервів, які становлять 25 млрд доларів. Приплив прямих іноземних інвестицій в країну зріс до 2,5 мільярдів доларів. Різко знизилась інфляція до 4,1%. Якщо це не гарні новини для країни, то я повний “профан" в економіці!Володимир Зеленський, Офіс Президента УкраїниДмитро Дубілет, Oksana Markarova, Арсен Аваков, Anna Novosad, Олексій Оржель, Mykhailo Fedorov, Vladyslav Kryklii, Zoryana Skaletska, Оксана Гаврилюк, Юлия Соколовская, Володимир Бородянський – Міністр культури, молоді та спорту України, Тимофей Милованов, Denis Malyuska, Андрій Загороднюк, Dmytro Kuleba, Мінрегіон, Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, Урядовий портал

Posted by Олексій Гончарук – Прем'єр-міністр України on Wednesday, January 15, 2020

За матеріалами Української Правди