Ця жахлива трагедія сталась на другий день Різдва в містечку Луцьк на вулиці Конякіна. І про це вже говорить вся Україна. Але мало хто знає, що дівчина, яка вижила, студентка з Вінниччини.

15-річна вінничанка, яка навчалась у місцевому центрі професійно-технічної освіти, разом із старшою на рік двоюрідною сестрою мешкали самі у бабусиній квартирі. Попередньо встановлено, що того дня дівчата вийшли на балкон. Після чого одна з них, жартуючи, почала перехилятися через перила. Вона не втримала рівновагу і почала падати. Інша дівчина схопила її за ноги, намагалася врятувати, однак не впоралася та випала вслід за нею. На жаль, врятувати 16-річну дівчину не вдалось, її поховали у рідному селі Лище Луцького району.

Як повідомили нам волинські правоохоронці, дивом вдалося вижити 15-річній він­ничанці, яка з травмами перебуває у реанімації дитячої обласної лікарні. Наша землячка у медикаментозному сні і до тями не приходила. Це необхідність при важких травмах головного моз­ку. Лікарі зазначають, що наразі жодних прогнозів не дають, бо стан дитини – вкрай важкий. Поряд із нею рідні, але від коментарів вони відмовляються.

Відомо, що дівчину звати Марина, вона із Калинівки, де закінчила школу №1. За словами сусідів квартири, з вікна якої випали дівчата, вони тут прожили приблизно два місяці. Характеризують їх позитивно й не можуть повірити у те, що однієї з них вже немає в живих. Версію про те, що студентки таким чином хотіли скоїти самогубство, відкидають. Зі слів людей, які стали свідками страшної трагедії і першими кинулися на допомогу дів­чатам, вони впали од­на на одну, і дитина, яка падала першою, пом’якшила падіння сестрі. До місця, де впали діти, прибігло ще троє людей – дів­чина і двоє хлопців. «У дівчини відразу почалася істерика з криками: «Це – не я, вони самі».

На порятунок Марини вже збирають кошти через соцмережі.

Віталіна Володимирова