Й хто б міг подумати, що справою свого життя наша землячка обере бодібілдинг! На рахунку спортсменки та красуні перемоги у всеукра­їнських кубках, а нещодавно вона посіла четверте місце на чемпіонаті світу. Й, що вдвічі приємніше, була єдиною представницею України, яка виборювала нагороди.

– Пригадую, що в школі мама віддавала мене на заняття у різноманітні гуртки, але чомусь творчого спрямування. А вже у 2010 році, коли я поїхала на навчання у Хмельницьку область, захо­тіла займатись спортом. Стала ходити до тренажерної зали. Більше року тому я зустріла тренерку, яка була професіоналом у бодібілдингу, й вирішила спробувати. Мій перший старт був через три місяці – я здобула титул чемпіонки.

– А далі нові перемоги, — каже Ірина. — У листопаді 2019-го року я вирушила на чемпіонат світу у Ризі, змагання проводяться суто у категорії фіт-моделей. Вразив високий рівень організації та сильні суперниці.

Ми мали по два виходи — у сукнях та купальнику. Особливість у тому, що твоє тіло не повинно бути м’язистим, тільки підтягнутим. На цих змаганнях моя форма трохи бажала кращого. Але за короткий час чудово підготувалась з тренеркою й 27 листопада в Будапешті стала четвертою. Віра оточуючих, бажання працювати дали такий гарний результат.

Бодібілдинг — досить затратний спорт, але Ірина вдячна рідним, місцевій владі та всім небайдужим, хто їй допомагає. А ще мріє потрапити в іншу категорію, де при виграші отримуватиме призові.

Віталіна Володимирова