Воно є останнім святом з різдвяно-новорічного циклу та завершує Святки – 12 днів Коляди між Різдвом та Водохрещем. Із цим святом пов’язують хрещення Христа.

Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані. Згідно з Біблією, під час хрещення на Ісуса з неба у вигляді голуба зійшов Святий Дух і пролунав голос Божий, тому свято і називається Богоявленням.

На Водохреща багато людей поспішають зануритися в ополонку, щоб ви­лікуватися від хвороб. Люди ві­рять, що у цей день вода очищає та стає цілющою. Віряни зберігають вдома саме йорданську воду за образами та бережуть на випадок хвороби. Вражає той факт, що вода, освячена на свято Йордана, зберігається, не псуючись, впродовж року.

Віктор Бронюк – поборник здорового способу життя

Але до води в українців — особлива пошана ще з дохристиянських часів. П’ючи воду із джерела, на знак пошани чоловіки знімали головний убір. Біля криниці голосно не розмовляли, не сварилися, не говорили поганих слів. Часто біля джерел можна було побачити вербу — її корін­ня очищало во­ду. А ще, за переказами, в українців іс­нувала гарна традиція: парубок, який збирався до війська, мав почистити 12 джерел, щоб ворожа куля не брала.

Нині існує багато новіт­ніх технологій очищення води, але найвищий ступінь має освячена йорданська вода. Саме 18-19 січня вода набуває незвичних властивостей. Змі­нюється її біополе, кислотно-лужний баланс, електро­провідність.

На Богоявлення навіть вода з міського водопроводу має вищий рівень енергетики.

Щодо лікувальних властивостей йорданської води, то вони мають цілком наукове пояснення, адже освячення руйнує міжмолекулярні зв’язки (пам’ять води), повертаючи їй оригінальну структуру, підвищуючи біологічну активність.

Вживають Водохресну воду для того, щоб поліпшити здоров’я. Крім того, її рекомендують вживати щодня: додавати 1-2 чайні ложки свяченої води до склянки звичайної води і пити натще. Таким чином людина очищатиме й енергетично підсилюватиме свій організм, структуруватиме внутрішні рідини (кров і лімфу), оздоровлюватиме мозок, який на 98% складається з води.

Екс-нардеп Сергій Кудлаєнко не боїться холодної води

Доведено, що природна збалансована вода, якою є й Водохресна, набуває консервувальних властивостей. Таким чином, потрапляючи в організм людини, вона начебто «консервує» його — гальмує процеси передчасного старіння. Тому вона така лікувальна.

«Вода – це така річ, яка може резонансно взаємодіяти з іншими полями, – каже кандидат фізико-математичних наук, директор Міжнародного інституту людини і глобалістики «Ноосфера» Олег Лукша. – І саме на Водохреща Земля потрапляє в точку, коли потік частинок, які змінюють властивості води, особливо інтенсивний. Електромагнітні коливання освяченої води і здорових органів людини тоді фактично збігаються. Тому саме таку воду ми називаємо живою».

А молитви, які читають цього дня над водою, ще більше посилюють її унікальні властивості. Набирайте Водицю Святу, найсильнішу з 00.30 до 2.30 за місцевим часом 19 січня!

Соломія КАЛЮЖКО