Його вживають замість аспірину. Ефірні масла, що знаходяться в інжирі, нормалізують склад крові і не дають їй загуснути (не потрібно пити «розріджувач» аспірин: краще їсти інжир — протягом місяця, всього по 1 плоду в день, а через місяць повторювати курс.

Інжир покращує роботу мозку. Його рекомендується вживати людям, чия робота пов’язана з інтелектуальними навантаженнями і творчістю — художникам, композиторам, письменникам і поетам, і підприємцям — їм теж дуже принципово творче мислення.

При високій температурі, ангіні, інфекціях порожнини рота, бронхіті.

1 ст. ложку подрібненого інжиру заливають 2 склянками окропу, 10 хв. кип’ятять на малому вогні; остужують, проціджують, приймають 4 рази на день.

Втома, слабкість, нервове виснаження. Склянкою теплого молока заливають 4-5 ягід, настоюють, розтирають, і з’їдають за 2-4 рази в день.

Якщо замість бутербродів і яєчні з’їсти вдень салат з інжиром, ви довго будете ситими, а серцю буде легше справлятися з навантаженнями.

Інжир — 300 г, чорнослив — 150 г, мигдаль — 2,5 ст. ложки, кефір — 1 склянка, цедра апельсина. Чорнослив замочити, потім промити разом з інжиром і тонко порізати. Мигдаль обшпарити окропом, зняти шкірку і подрібнити. Все перемішати, посипати апельсиновою цедрою і залити кефіром. Цукор краще не додавати.