В дні Хрещення Господнього християни різних конфесій відвідали служби у тисячах храмів Вінниччини. Зокрема в храмах ПЦУ помолились за нашу державу, захисників України, возз’єднання та порозуміння між віруючими різних гілок християнства
Вже вдруге після проголошення Томосу і переходу цього кафедрального собору одним із перших до ПЦУ відбулось освячення води
У Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці була звершена пізня святкова Божественна літургія, яку очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященству співслужили клірики собору.
Після Літургії митрополит Симеон звернувся до парафіян зі словами проповіді. Владика привітав усіх зі святом та розкрив духовне значення свята Богоявлення. Після цього разом з духовенством митрополит Симеон звершив чин Великого освячення води. Потім Архіпастир та священики окропили святою водою вірян, які цього дня прийшли у собор помолитись, попросити Божого благословення та освятити воду.
Цього ж дня у кафедральному соборі була звершена рання Божественна літургія, яку очолив клірик собору протоієрей Димитрій Пилинь. По завершенні Літургії також було відправлено чин Великого освячення води.- Повідомляє прес- служба. Це одне із найтрепетніших свят християн. Тому сьогодні в кожній родині приймають гостей та окропляються святою водою. Чекають священиків, які окроплять дім.

Юлія Іванюк